Güle güle kapı açık

Güle güle kapı açık
Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde, Belediye Başkanı Hasan Akgün ile AK Partililer arasında tartışma çıktı. Akgün'ün çok agresif tavırlar sergilediğini belirten AK Partililer Meclis'i terk etti. Hasan Akgün AK Partili üyelerin arkasında, “Kapı açık güle güle” diye bağırdı. Akgün, daha sonra, “Bugünkü tavırlarının bilgisi bana önceden gelmişti. Sesimizn yükselmesinin nedeni bu. Bizim de bir bildiğimiz vardır” açıklamasını yaptı

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde yine kavga çıktı. Meclis'in Eylül ayı 2. oturumunda 3. gündem maddesi müzakere edilirken Belediye Başkanı Hasan Akgün ve AK Partili Meclis üyeleri arasında hararetli bir tartışma yaşandı. Karaağaç Mahallesi, 153 ada 1 parsel sayılı taşınmazın üzerinde Eğitim Tesisleri (Anaokulu, İlköğretim, Lise, Yüksek Okul, Üniversite) lojman, yurt ve konaklama tesisleri yapılmak suretiyle hizmete sunulabilmesi için, üzerinde irtifak ve intifa hakkı tesis edilmek suretiyle 30 yılı geçmemek üzere uzun süreli kiraya verilmesi hususu müzakere edildi. İlgili komisyondan gelen rapora, AK Parti Meclis Üyesi Sami Sertadım'ın “Burası belediye hizmet alanı. Adı geçen yerin tamamen kiraya verilmek istenmesi, doğru değil. Plan tadilatı gerekli olduğu için ilgili bakanlıktan görüş alınmalı” şerhini düştüğü görüldü.


Bizi ikna edemezsiniz

Madde hakkında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Sami Sertadım, “Özel amaçlı eğitim tesisi planlanırken Bakanlık'tan izin alınması gerekir. İmar planında yeni bir tasarrufa gidiliyor. Burada Meclis'in yetkisi isteniyor. Hangi konuyu meclis olarak konuştuğumuz belli değil. Konaklama alanı yapılacak ama hangi okula. Plan tadilatını yapın kiraya verin” diye konuştu. Belediye Başkanı Hasan Akgün ise “Burası belediye hizmet sahasıdır. Hizmet sahasında her şeyi yaparsınız. Hangi Bakanlıktan ne müsaadesi alacağız? Buraya eğitim tesisi yaptırmak istiyoruz. Çok sayıda özel eğitim kurumu belediye hizmet alanı üzerinde hizmet veriyor. Orasını itfaiyenin kullanımına ben verdim. Ama şimdi statü değişmiştir. Biz eğitim tesisi yapacağız” dedi. Akgün gelen itirazlar üzerine, “Bizi ikna edemezsiniz. Biz kararımızı almış durumdayıuz. Kendi fikirlerinizi kendi iktidarınıza saklayın” diye bağırdı.


Sen kendi işine bak!

AK Partili Sami Sert adım ise “2 dakika dinleme nezaketi göstermek zorundasınız. Bize bota binmiş Suriyeli muamelesi yapmayın” tepkisini gösterdi. AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Küçük de “Aydın Üniversitesi'ne de siz söz verdiniz ama okul değil diş hastanesi yaptılar” diye çıkıştı. Akkün de “Ben verdim yine veririm” diye meydan okudu. Daha sonra söz alam AK Partili Hasan Bacıoğlu, “Sayın Başkan son günlerde çok agresifsiniz. Ses tonunuz çok yüksek çıkıyor” dedi. Akgün ise “Sizi ilgilendirmez. Sen kendi işine bak. Nasıl konuşacağıma ben karar veririm. Bana akıl vermeyeceksiniz. Fikirlerinizi söyleyin. Kendi fikirlerinizi bana empoze edemezsiniz. Ben de size edemem. Ses tonumu daha da yükseltebilirim” açıklamasında bulundu.


Bilgi bana önceden geldi

Tartışılan kiralama hakkında açıklama yapan Hasan Akgün, “Nereye kafa çevirip bakarsanız İstanbul'da irtifa hakkı vardır. Ne oldu size?” diye sordu. Sami Serttadım ise bu soruya, “Sayın Başkan bu konuda sizi rahatsız eden nedir? Müzakere yapamayacak mıyız?” sorusuyla karşılık verdi. Bu sırada AK Partililer, Akgün'ün agresif tavırlarını gerekçe göstererek toplu şekilde Meclis'i terk etti. AK Partililer Meclis'i terk ederken Hasan Akgün peşlerinden, “Siyasette başka çözüm bulamadınız. Kapı açık güle güle!” diye bağırdı. Akgün daha sonra AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Erken'i kast ederek, “Arkadaki arkadaş çıkın dedi onlar da çıkıyorlar” diye konuştu. Akgün, “Bugünkü tavırlarının bilgisi bana önceden gelmişti. Sesimizn yükselmesinin nedeni bu. Bizim de bir bildiğimiz vardır” diyerek AK Parti içerisinden kendisine bilgi geldiğini ima etti. Damga'nın ulaştığı Mustafa Erken ise İlçe Başkanı Murat Çelik'in konu hakkında detaylı bir açıklama yapacağını belirtti.


SAHİLİN 1. ETABI 16 EYLÜL'DE AÇILIYOR

Büyükçekmece Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci toplantısını Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirdi. Mecliste, birinci oturumda komisyonlara havale eden 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Kordonboyu Düzenleme Projesi’nde 1. Etapın tamamlandığını, açılış töreninin 16 Eylül Cuma Günü saat 17.30’da yapılacağını açıkladı. Akgün, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve halkımızın katılımıyla yeniden düzenlenen sahilimizin birinci etabı 16 Eylül de açılacaktır. Bütün zamanlar içerisinde Büyükşehir’e bağlı olduğumuzdan bu yana bir tek çivinin çakılmadığı, bir tek ağacın dikilmediği Büyükçekmece Kordonboyu, İstanbul halkının 1989’dan bu yana cazibe merkezi olmuştur. Şimdi Büyükşehir’in dokunuşuyla çok daha estetik hale getirilen Kordonboyu İstanbul’un en önemli, en güzel cazibe merkezlerinden biri oldu” dedi. Projenin 2. etabının Gürpınar’a doğru Beylikdüzü sınırlarını da kapsayacak şekilde devam edeceğini belirten Akgün, “Projenin tamamlanmasının ardından her yıl 5 - 6 ay boyunca inanılmaz bir nüfusla karşı karşıya kalacağız. Bu hem avantaj hem dezavantaj. Ne olursa olsun halkımız bugüne kadar keyifle gezdiği sahilimizde bundan sonraki süreç içerisinde çok daha keyifle yararlanabilecektir. Halkımıza düşen görev burayı korumaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.