Gençlik bitmiş

Gençlik bitmiş
ERG'nin hazırladığı çalışmada ne eğitimde ne de istihdamda yer alan gençlere yer verildi. Çalışmada konuşan gençler psikolojik savaş verdiklerini, gerekirse kayıt dışı çalışmaya bile razı olacaklarını anlatıyor

Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ne eğitimde ne istihdamda olan gençlere ilişkin detaylı bir çalışma hazırladı. ERG Araştırmacısı Umay Aktaş Salman tarafından hazırlanan çalışmada gençler, problemlerini anlattı. Gençler genel olarak hayal kırıklığı içinde olduklarını belirtti. İlk ve ortaokulu kolejde okuyan, Anadolu lisesinde eğitim aldıktan sonra da bir vakıf üniversitesinde elektrik elektronik mühendisliği bölümü okuyan E.B. sekiz ay önce mezun oldu. Yaşadığı zorluğu anlatan E.B, “İki yabancı dilim var ama keşke iki dil bileceğime, bir yerlerde tanıdığım olsaydı çoktan işe girmiştim. Liyakat sorunu var Türkiye’de. Torpil, Türkiye’nin acı gerçeği, böyle kabullendik” dedi.

KAYIT DIŞI İŞE BİLE RAZILAR

Liseden mezun olduğunu ama 6 aydır iş bulamadığını anlatan B.G ise “İŞKUR’a başvurdum ama bir sonuç çıkmadı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Tükenmiş haldeyim” diye konuştu. Bilgisayar mühendisliğinden mezun olduğunu ama birçok yaşıtı gibi iş bulamadığını belirten O.Y de, “Sabah 07.30 akşam 19.00 saatleri arasında çalışmak için asgari ücretin altında ücret teklif ediyorlar. Nasıl kabul edeyim? Biraz daha iş bulamazsam ne iş olursa yaparım demek zorunda kalacağımı da biliyorum. Belki kayıt dışı çalışmaya bile razı olacağım. Kötü şartlara razı olacağım. İş arama süreci de psikolojik olarak çok yoruyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.