Filiz Güler: Hala kulağımı tırmalıyor!

Filiz Güler: Hala kulağımı tırmalıyor!
Silivri Belediyesi AK Parti Gurup Başkanvekili Filiz Güler meclis toplantısında İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun "Silivri'de İBB’nin bir tane eserini görmedim" sözlerinin hala kulağını tırmaladığını belirtti. "Yuh! Ya siz hiç mi bilgilendirmediniz başkanınızı?" diye soran Güler, "Hiç mi söylemediniz? Yapmayın gözünüzü seveyim" ifadelerini kullandı

Silivri Belediye Meclisi mayıs ayı ilk oturumu belediye meclis salonunda yapıldı. Meclis toplantısında gündem maddelerinden çok gündem dışı konuşulan hizmet tartışmaları damga vurdu.Gündem maddelerine geçilmeden ilk sözü CHP Gurup Başkanvekili Melih Yıldız aldı. Yıldız, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı basın toplantısını hatırlatarak, "Alayınız gelin ben tek şeklinde üsluplarınızı size yakıştıramadım. Lütfen kendinizi gözden geçirin. Biz kısıtlı imkânlarla geçmiş dönemde yapabileceğimizin en iyisini yaptık. Biz atomu parçaladık demedik. Bir usulsüzlük varsa heceleyerek söylüyorum ki lütfen gereğini yapın. Mecliste bir araştırma komisyonu kuralım. Hatta gerekiyorsa dışarıdan destek de alalım" dedi. Yıldız, konuşmasının devamında Silivri’ye yapılacak olan otopark ve devlet üniversitesi konularını dile getirdi. Ardından Silivri Belediyesi’nde gereksiz araç kiralamalarının da olduğunu vurgulayan Yıldız, İBB’nin halk ekmek büfelerine yer verilmesi ile ilgili Başkan Yılmaz’ı defalarca aradıklarını fakat ulaşamadıklarını söyledi. Yıldız son olarak 20 Mayıs Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Müjdat Gürsu Spor Tesisleri'nin açılışı için Silivri’ye geleceğini de ifade etti.


Bizden size ekmek çıkmaz

Yıldız’ın ardından AK Parti Gurup Başkanı Filiz Güler söz aldı ve "Halk ekmek projesinin mimarı AK Parti’dir" diyerek, "Biz halk ekmek için zamanında çok çaba sarf ettik. Bu işin mimarı biziz. Silivri’ye halk ekmek büfesini getirmek için ilçe zabıtlarıyla çok mücadele ettik. O dönem CHP’li arkadaşlarımız da belediye de bize karşı çıktı. İstişareli yapılan hiçbir hizmette sorun çıkmaz. Sanki biz ekmeğe karşıymışız gibi konuşuyorsunuz. Buradan size ekmek çıkmaz" çıkışını yaptı.


Yapmayın gözünüzü seveyim

Konuşmasının devamında, "Müjdat Gürsu Tesisleri'ni zaten rahmetli başkanımız Kadir Topbaş’la açmışız biz. Sizlerde orda mutlaka spor yapmışsınızdır. Arkadaşlar açılmış bir yeri bir daha neden açıyorsunuz?" diye soran Güler, "İsterseniz belediye binasını da yeniden açalım? Ya arkadaş burayı yok sayıp, ‘yeniden hizmete açıyoruz’ demek sporculara, oradan çıkan şampiyonlara hakarettir. Yapmayın gözünüzü seveyim. Sizler de bizler de burada yaşıyoruz. Yapılan hizmeti hiçe saymak olur mu? Buyurun açılış fotoğrafları. Fotomontaj filan da değil yani. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun buraya ilk geldiğinde ‘Ya şuraya geldim de İBB’ nin bir tane eserini görmedim. Silivri’ye yazık’ sözleri hala kulaklarımı tırmalar. Yuh! Ya siz hiç mi bilgilendirmediniz başkanınızı? Hiç mi söylemediniz? O buraya ilk defa gelmiş olabilir amenna anlarım. Nasıl yaparsınız böyle bir şeyi? Silivri’ye AK Parti zamanında İBB’ den gelen hizmetleri nasıl yok sayarsınız?" tepkisini gösterdi.


Lütuf da değil cülus da değil!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da 20 Mayıs Cuma günü yapılacak olan program öncesi Müjdar Gürsu Spor Salonu ile ilgili "Emeği geçenlere başta merhum Kadir Topbaş’a ve hatta Ekrem Bey’e de teşekkür ediyorum ama bir şeyin altını çizelim. Bu projenin en ince noktasına kadar bütün detayları Silivri Belediyesi yönetimi tarafından düşünülüp Ekrem Bey’e sunulmuştur. Ekrem beyin rüyasında görüp, ya da bir bürokratını görevlendirmesiyle, ya da sizlerin isteğiyle yapılmadı bu düzenleme. Ufacık bir olaydan bile siyasi yarış çıkarmanız doğru değil. Projenin tahsis yerine hizmeti yapan da İBB’dir. Yani bu aslında lütuf da değil, cülus da değil, bahşiş de değil. Ne yazık ki CHP’lilerde teşekkür etme kültürü çok zayıf. Silivri’de kısır siyasi çekişmelere girmeyeceğim. Laf-ı güzaf gerisi" şeklinde konuştu.


 

Sil baştan açacağız demedik

Müjdat Gürsu Spor Tesisleri hakkında yapılan tartışmaların ardından yeniden söz alan CHP Gurup Başkanvekili Melih Yıldız, "Biz sil baştan açacağız demedik; 20 milyon lira yatırım yapıp yeniledik. Proje sizin olabilir. Siz İBB’yi tehdit olarak görseniz de bakın ortaklaşa güzel bir şeyler çıkabiliyor. Devamını da bekliyoruz" karşılığını verdi. Ardından mecliste 14 maddelik gündem konuları görüşüldü ve ilgili komisyonlara havale edildi.


Nezaketten bahsetmeyin!

Yıldız'ın açıklamasının ardından AK Parti Gurup Başkanvekili Filiz Güler, konuyu nezaket üzerinden de yeniden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na getirerek çok ses getirecek açıklamalar yaptı. CHP sıralarından ‘Yuh çektiniz’ sözlerine de "Benim yuhum O’na değil" diyen Güler, "Hiç nezaketten bahsetmeyin. Ayrıca şuna da açıklık getireyim ki ben İmamoğlu’na yuh demedim. Benim yuhum ona değil. Yapılan şeyleri, hizmetleri yok saymaya yuh dedim. Nasıl anlaşılır o ayrı mesele. Çok rica edeceğim; nezaketten bahsetmeyin o yüzden" ifadelerini kullandı.

NEZAKETİMİ SORGULAMAK SİZE KALMADI

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise CHP Gurup Başkanvekili Melih Yıldız’ın sorularını yanıtlarken üslubu ile ilgili eleştirilere, "Ben yine kendisine her zamanki üslubumla cevap vereceğim. Sosyal belediyecilik diyorsunuz ve altını doldurmadan hamasi söylemlerle devam ediyorsunuz. Faaliyete döndüğünüzde sosyal belediyeciliğin S'sini bile göremiyorsunuz. Kendi çöpünü kendi kaynaklarıyla toplayan belediye olmuşuz ve teşekkür edeceksiniz diye 2 yıldır bekliyorum. Meclis üyeniz Doruk Bulut Halk Tv’nin genel müdürü. Yeniden söylüyorum; sizin istediğiniz kanalda, sizin seçtiğiniz moderatörle bir tartışalım da CHP’ye gönül verenler sosyal belediyecilik kim yapmış görsünler. Aile, iş, sosyal hayatımda mevkidaşlarımı bırakın mesai arkadaşlarımla bile kötü kelime kullandığımı duyamazsınız. Benim nezaketimi sorgulamak size kalmadı haddinizde değil. Ben nezaket sınırlarını da, nasıl nerde konuşacağımı da bilirim. Kimsenin bana nezaket öğretmeye hakkı yok" diyerek karşılık verdi. CHP Belediye meclis üyesi Süheyl Kırkıcı da Başkan Yılmaz’ın meclisi yönetemediğini ifade ederek "Kavga gerilim. Biz buna alışık değiliz" eleştirisinde bulundu.


 

MÜGE CESUR ÖZMEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.