Engelli çocuklar sahipsiz değildir!

Engelli çocuklar sahipsiz değildir!
Büyükçekmece'deki bir bakımevinde otizmli Mehmet Eres'in ölümüne neden olan şiddet görüntülerine ilişkin açıklama yapan Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği Başkanı Bahattin Demir, “Engelli çocuklarımız asla sahipsiz değildir. Tüm bu sürecin hukuki olarakta her zaman takipçisi olacağız” diye konuştu

Büyükçekmece'deki bir bakımevinde otizmli Mehmet Eres'in ölümüne neden olan şiddet görüntülerinin kamuoyuna yansımasının ardından, bakımevlerindeki durum ve engellilerin sorunları Samyeli Engelsiz Yaşam ve Eğitim Derneği tarafından ele alındı. Esenyurt Meydan'ında düzenlenen basın bildirisine pek çok özel gereksinimli çocuk ve ailesi katıldı.
 

1 kişi bile tutuklanmadı
Konuyla ilgili açıklama yapan Bahattin Demir, “Basına yansıyan görüntülerde yaşamını yitiren çocuğumuz açık bir biçimde işkenceye maruz bırakıldığı, yerde sürüklendiği, eziyet edildiği görülmektedir. Açılan soruşturmanın ardından şimdiye dek tek bir kişi bile tutuklanmadı. Engelli çocuklarımız asla sahipsiz değildir.Tüm bu sürecin hukuki olarakta her zaman takipçisi olacağız” diye konuştu.



 

Olup bitenler bizi üzüyor
Yaşanan gelişmelerin kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Demir, “Eğitimleri çok uzun süredir ihmal edilen otizmli çocuklarımızın bu yaşadıkları durum bizi son derece derinden üzmektedir. Otistik bireyler konuşmadığı için, şikayet etmediği için biri ona zorbalık yaptığında, biri ona vurduğunda, biri ona gerçekten eziyet çektirdiğinde bunu konuşarak gerek yakınlarına, gerekse kolluk görevlilerine, yargıya bildiremeyeceği için bu kişilerin suç odağı haline getirildiğini de görüyoruz” dedi.
 

Rehabilitasyon sistemi şart
Otizmli çocuklar için düzenli ve yeni bir rehabilitasyon sisteminin şart olduğunun altını çizen Demir, “Otizmli çocukların bizden sonraki yaşamı için nitelikli eğitim, kaliteli bir bakım ve rehabilitasyon sistemi gereklidir. Bu çocuklarımız nitelikli bir eğitim alamadıkları için hergün daha da hırçınlaşmaktadır. Dolasıyla anne ve babalar bir süre sonra bu süreçle başa çıkamadıkları için çocukları bakımevine bırakmak zorunda kalıyor. Bakımevlerinde yaşanan üzücü olaylar hepimizi derinden sarmaktadır. Bugün burada sadece Mehmet Eres kardeşimiz için değil tüm özel çocuklarımız için buradayız” ifadelerini kullandı.

HABER: BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.