Ekrem İmamoğlu için karar günü

Ekrem İmamoğlu için karar günü
YSK Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddasıyla yargılandığı davada Ekrem İmamoğlu bugün hakim karşısına çıkacak. Hapis cezası siyasi yasak istenen İmamoğlu hakkında açıklama yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse unutmasın, hiçbir CHP'li yönetici sahipsiz değildir. Arkasında milyonlar vardır. Arkadaşlarımızın arkasındayız” açıklamasını yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, hapis cezasının yanı sıra İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘siyasi yasak’ içeren 53. maddenin de uygulanmasını istemişti. Davanın Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılacak duruşmada karar çıkması bekleniyor. İBB'den yapılan açıklamada, "Ekrem İmamoğlu, kendisine hakaret eden bir siyasiye yine kendi sözleriyle cevap vermiştir. İmamoğlu’nun ne esas olarak ne de biçim olarak YSK üyelerini hedef alması söz konusu değildir. Dolayısıyla söz konusu dava, mesnetsiz bir davadır; hukuki değil, siyasi bir davadır” denildi.


HİÇBİR CHP'Lİ YÖNETİCİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İmamoğlu'nun bugün yapılacak duruşması hakkında, “İstanbullulara hizmet ediyor, hala İstanbul'u kaybettiklerine inanamıyorlar. Hala 'Acaba Ekrem Başkanı oradan nasıl alırız' arayışı içindeler. 'İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder' demişti. Zaten kaybedecekler. Bıçak kemiğe dayandı. Hiç kimse unutmasın, hiçbir CHP'li yönetici sahipsiz değildir. Arkasında milyonlar vardır. Arkadaşlarımızın arkasındayız. Hazmedemedikleri için nasıl Ekrem Başkan'ı alırız da birisini tayin ederiz, atarız. Bu arayışa girmek vatana ihanettir. Bu arayışa girmek demokrasiye, millete ihanettir. Halkın iradesine saygı göstereceksiniz” tepkisini gösterdi.

İSTİNAF YOLU AÇIK

Ekrem İmamoğlu'nun avıkatı Kemal Polat bugün görülecek davada karar çıkıp çıkmayacağının net olmadığını belirterek, karar çıksa bile istinaf süreci olduğunu aktardı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise dava hakkında, “Ben hukuka güvenmek, hukuka inanmak, memleketin adalet sistemine, her şeye rağmen doğru bir kararın alınmasına inanmak istiyorum” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.