Duvardan çalmışlar!

Duvardan çalmışlar!
Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan bir binanın bitişikteki 40 yıllık bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Binanın yıkılması ile birlikte bitişikteki 10 dairenin bir cephesi duvarsız kaldı. İşyerinin duvarı yıkılan ve bütün ürünleri moloza karışan Aydın Ezer, Damga'ya yaptığı açıklamada, "Yıkım yapılırken gerekli önlemler alınmadı. Dükkanımı tahliye etmeme bile müsaade etmediler” dedi

Avcılar Merkez Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 5 katlı bir binanın yıktırılarak, yerine yenisinin yapılması kararlaştırıldı. Kentsel dönüşüme giren binanın duvarları iş makineleri ile yıkıldı. Bitişikteki binada oturanlar her kepçe darbesi ile evlerinin duvarlarının da yıkıldığını görünce belediyeye haber verdi. Gelen ekipler yıkım şirketinin sözleşmede belirtildiği gibi sadece kentsel dönüşüm kapsamındaki binanın yıkımının yapıldığını, iki bina arasında yıllardan bu yana ortak duvar kullanıldığını belirledi. Duvarın yıkılan binaya ait olduğu, müteahhidin 'Maliyeti düşürmek' amacıyla yaptığı ikinci binanın bu cephesine duvar yapmadığı anlaşıldı.


YIKIM YAPILIRKEN GEREKLİ ÖNLEM ALINMADI

İşyerinin duvarı yıkılan Aydın Ezer Damga'ya konuştu. "Binamızın duvarı yok. Yatmışlar üstüne. Bizim binamızın duvarını da yıkmış oldular” diyen Ezer, “Yıkım yapılırken gerekli önlemler alınmadı. Yıkılacaksa iki binayı da yıkın. İkisi de eski bina. Şayet yıkmıyorsanız, tedbir alırsınız. Dükkanımı tahliye etmeme bile müsaade etmediler” ifadelerini kullandı. Bütün mallarının moloza karıştığını belirten Ezer, “Şu anda ne kadar zararım olduğunu tahmin edemiyorum. 16 yıldan beri esnafım. Birisi gelip de bize herhangi bir açıklama yapmadı. Bu sıkıntıyı çözecek birisi de yok. Ama ben kapı kapı geziyorum. Hem mağdur olmuşum hem koşturuyorum” tepkisini gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.