CHP'de kongre krizi! Belediye başkanları delege olamadı, sonuçlara itiraz var

CHP'de kongre krizi! Belediye başkanları delege olamadı, sonuçlara itiraz var
Bahçelievler dışında 38 ilçede kongrelerini tamamlayan CHP İstanbul’da sular durulmuyor. İl delegesi olamayan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın ardından Beykoz ile Küçükçekmece kongre sonuçlarına da itiraz edildiği öğrenildi.

13 Ocak tarihinde yapılacak il kongresi öncesi Bahçelievler haricinde bütün ilçe kongrelerini tamamlayan CHP İstanbul'da delege tartışması devam ediyor. Çarşaf liste uygulamasına gidilmemesi, kongrelere katılımın az olması ile kadın ilçe başkanı konusunda sıkıntı yaşayan CHP'de rakip adayların kazandığı Küçükçekmece ve Beykoz kongre sonuçlarına da İlçe Seçim Kurulu nezdinde itiraz edildiği öğrenildi. Bahçelievler kongresi ise İlçe Yönetimi'nin son dakika kararıyla ileri bir tarihe ertelenmişti. 

Kerimoğlu listeye girmedi
Bakırköy ve Beşiktaş'ta ise CHP'li belediye başkanları yarışan listelerin hiçbirine girmeyerek il delegesi olamadı.
İki adayın yarıştığı Bakırköy'de her iki listeye de girmeyen ve il delegesi olmayan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun tarafsız kalmak için bu kararı aldığı iddia edildi.

Hazinedar oy kullanmadı
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın ise kongre sürecinde İlçe Örgütü ile hiçbir iletişime geçmediği, kongreye katılmadığı ve oyunu bile kullanmadığı ortaya çıktı. Her iki başkan için gazetemize konuşan CHP İl Saymanı Bahar Günçiçek, belediye başkanlarının halka mal olduğunu belirterek, "Her iki başkanımız da rekabet halindeki listelere girmeyerek kendilerini taraf olmaktan kurtarmışlardır. Bu tür çekişmelerin içine girmemeyi tercih etmişlerdir" açıklamasını yaptı.

Özkan, adaylıktan çekildi
Bu arada ilçe kongresi iptal edilen Bahçelievler'de mevcut Başkan Mehmet Ali Özkan'ın adaylıktan çekildiği belirtildi. Gökmen Güneş, Ali Acar ve mevcut Başkan Mehmet Ali Özkan'ın aday olduğu Bahçelievler kongresi son dakikada iptal edilmişti. İptal sürecinin ardından mevcut Başkan Mehmet Ali Özkan ve bir diğer başkan adayı Ali Acar, Özgür Çelik lehine adaylıktan çekildiklerini açıkladı. Bu kararla birlikte en kısa sürede yapılması planlanan ilçe kongresinde Gökmen Güneş ve Özgür Çelik'in yarışacağı netlik kazandı. Bahçelievler'de kongre yapılması durumunda dahi zaman sınırlaması nedeniyle seçilen il delegasyonunun 13 Ocak 2018 tarihinde yapılacak il kongresinde oy kullanamayacağı ifade edildi.

İki ilçede kadın başkan
CHP kongrelerinde diğer bir sorun olarak genç ve kadın kotası öne çıktı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Kadın ilçe başkanı seçin" talimatına rağmen, sadece iki ilçede kadın başkan seçilmesi yeni bir tartışma yarattı. Silivri’de mevcut İlçe Başkanı Suna Göçengil tek aday olurken; Sarıyer'de koltuğu devralan isim Sevim Temizel Yalınkılıç oldu. Genç ve kadın kotasına uyulmadığı gerekçesiyle de Küçükçekmece ve Beykoz ilçe kongre sonuçlarına itiraz edildiği öğrenildi. EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.