Büyükçekmece'de mahallelinin ödü kopuyor!

Büyükçekmece'de mahallelinin ödü kopuyor!
Büyükçekmece Pınartepe Mahallesi'nde, emniyet ekipleri kazı çalışması başlattı. Ekiplerin kayıp olduğu belirtilen Murat K.'nin cesedinin aradığı öğrenildi. Mahalleli bu durumdan tedirgin olurken, aynı bölgede yıllardan beri atıl durumda olan bir bina da gündeme geldi. Mahalle sakinleri binanın yıkılması için belediyeye çok sayıda dilekçe verdiklerini belirterek, “Bu binaya esrarengiz kişiler girip çıkıyor. Fuhuş mu yaptırıyorlar, kumar mı oynatıyorlar belli değil” açıklamasını yaptı

Pınartepe Mahallesi'ndeki boş bir arazide önceki akşam helikopter ile inceleme yapan ekipler daha sonra iş makineleriyle kazı çalışması başlattı. Gece saatlerinde ara verilen çalışmalar dün öğlene doğru tekrar başlandı. İş makineleriyle arazinin kazıldığı çalışmalarda çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Bölgedeki arazinin farklı yerlerinde kazı açan ekipler, olay yerine kimseyi almadı. Kazının Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, bir süredir kayıp olan ve öldürüldüğü belirtilen Murat K. adlı kişinin cesedinin aranması için yapıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan bir tanığın Büyükçekmece'deki boş araziye Murat K.'nin cesedinin gömüldüğünü söylemesi üzerine çalışmaların başladığı vurgulandı.


BU ATIL BİNAYI NEDEN YIKMIYORSUNUZ?

Mahalle sakinleri tenha olan bu bölgede atıl olan bir binaya da dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu. Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Sancak Sokak'ta bulunan tek katlı atıl binaya esrarengiz kişilerin girip çıktığını belirten mahalleliler, “Burası şu anda kazı ile gündeme geldi. Fakat yıllardan beri atıl durumda olan bu bina nedeniyle istim üzerinde yaşıyoruz. Buraya MOBESE takılmasını talep ettik. Ama ilgilenen olmadı. Yıkılması için birçok dilekçe yazdık, karşılık görmedi” ifadelerini kullandı. Atıl binanın neden yıkılmadığını soran mahalle sakinleri, adı geçen yerde zaman zaman olaylar olduğunu ifade ederek, bina içerisinde fuhuş yapıldığı ya da kumar oynatıldığını savundu. Damga'ya konuşan Mahalle Muhtarı Özlem Tekdemir ise binanın yıkılması gerektiğini söyledi.

DAMGA ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.