Böyle çocuk kitabı mı olur?

Böyle çocuk kitabı mı olur?
Yazar Musa Dinç'in çocuklara yazdığı 'Gül ve Düşün' adlı masal kitabındaki iğrenç ifadeler tepki çekti. Fabl türünde 15 masalın bulunduğu kitapta bir tilkinin ayıya tecavüzü anlatıldı. Ayı ‘namusu iki paralık olmuş’, ‘mahcup’ ve ‘suçlu’ olarak gösterildi. Tilkinin ‘bir cezalandırma yöntemi olarak’ ayının bekâretini bozmasından bahsedildi. Savcılık konuyla ilgili soruşturma açarken, bakanlık da harekete geçti

Musa Dinç tarafından yazılan ve Arı Sanat Yayınevi tarafından basılan 'Gül ve Düşün' kitabının satışı, tecavüz hikayesinin tepki çekmesi üzerine durduruldu. Kitapta bir tilkinin ayıya tecavüz etmesi anlatılırken, tecavüzü meşrulaştıran ifadelere yer veriliyor. Musa Dinç, sosyal medya hesabından tepkiler üzerine açıklamada bulundu. Dinç, "Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor. Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

BAKANLIK: BİZİMLE İLGİSİ YOK
Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu kitapla açıklama yaparak bakanlığın yayın ve kontrol alanında olmadığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada; "Bugün medyaya yansıyan söz konusu 'hikaye kitabı' üzerinden Sayın Bakanımıza ve Bakanlığımıza yönelik ortaya atılan iddialar üzerine bir bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı yalnızca bünyesindeki ders kitaplarının onayını vermektedir. Medyaya yansıyan söz konusu içerik, 'hikaye kitabı' kategorisindedir, Bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değildir. Söz konusu kitabın tarafımızla hiçbir ilgisi yoktur" ifadelerine yer verildi.

Herkes çocuk kitabı yazamaz
Konuyla ilgili açıklama yapan Uzman Psikolog Ceylan Şekerci ise herkesin çocuk kitabı yazamayacağını belirterek, “Çocuk kitabı yazmak için çocuk gelişimi ve çocuk psikolojisi alanında bilgi sahibi olmak şarttır. Canı isteyen, kendi ahlaki değerlerini, düşüncelerini kelimelere döküp çocukların dünyasını sarsamaz, bu masum dünyaya el uzatamaz. Basın yayın yoluyla cinsel içerikli ve ahlaki etiğe aykırı içeriklerin özellikle de çocukların ulaşabileceği şekle getirilmesi kabul edilemez. Eğitim-Bir-Sen öncülüğünde ilgili bakanlıklara gönderilen uyarıların ve savcılığa yapılan suç duyurusunun yerinde olduğunu düşünüp destekliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.