Ben böyle vahşet görmedim

Ben böyle vahşet görmedim
Beylikdüzü'nde 2 katlı apartmanın üst katından düşerek öldüğü ileri sürülen 2 yaşındaki kız çocuğu E. Y.'nin, hastanede düzenlenen ilk raporunda istismar belirtileri bulunduğu öne sürüldü. Doktorların ifadesine göre ailenin erkekleri gözaltına alındı. Doktorlardan biri, “Bunca yıldır doktorum ben böyle bir vahşet görmedim. Bu çocuğun uzun zamandır tecavüze uğradığını düşünüyorum” dedi

Beylikdüzü Sahil Mahallesi'nde 6 Eylül akşam saat 19.30 sıralarında iddiaya göre, 2 katlı binanın üst katındaki dairede yaşayan 2 yaşındaki E. Y. bilinmeyen nedenle balkondan bahçe zeminine düştü. Çocuğun düştüğünü görenler, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bu sırada annesi E. Y.'yi komşularına ait otomobille Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne götürdü. E.Y. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hastaneye getirildiğinde nabız ve solunumu olmayan E.Y., entübe edilerek kalp masajı yapıldı ancak hayata döndürülemedi. Bebeğe müdahale eden doktorun düzenlediği genel adli muayene raporunda E.Y.'nin vücudunda istismar belirtileri bulunduğu öne sürüldü.


AİLE OTOPSİ YAPILMASIN DİYE ÇOK DİRENDİ

Bu raporla E.Y.'nin ölümü emniyet kayıtlarına 'şüpheli' olarak geçirildi. Aile küçük çocuğun 'fasulye sırığı üzerine düştüğünü' ileri sürdü. Ancak cenaze aileye teslim edilmedi ve İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi raporunda da "çocuğun balkondan düşme sonucu" öldüğü bilgisine yer verildi. İsminin açıklanmasını istemeyen doktorlar ise otopsi raporunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Doktorlardan biri ailşedeki erkeklerin gözaltına alındığını belirterek, “Çocuğun ailesi otopsi istemediklerini ve hemen cenazeyi alıp gitmek istediklerini belirtip durdular. Otopsi yapılmasın diye direndiler. Polis bu kişileri zorla dağıttı. Bundan sonraki süreç savcının görevi” dedi.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Minik yavruya ilk müdahale eden doktorlardan biri ailenin ifadesine göre tek görgü tanığının 5 yaşındaki ablası olduğunu belirterek, “Onun için de çok endişeliyiz. Bunca yıldır doktorum ben böyle bir vahşet görmedim. Bu çocuğun çok uzun zamandır tecavüze uğradığını düşünüyorum” açıklamasını yaptı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialarla ile ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.