Bayram bile güldürmedi: Genç işsiz sayısı artıyor

Bayram bile güldürmedi: Genç işsiz sayısı artıyor
Öğrenci Sendikası ve Genç İşsizler Platformu'nun raporuna göre Türkiye'de gençler arasında işsizlik sürekli artıyor, üniversite mezunları da iş bulamıyor. Yaşadıkları nedeniye psikolojilerinin de bozulduğunu söyleyen gençler sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, “Maalesef bayram bile olsa içinde bulunduğumuz şartlarda yüzümüz gülmüyor” dedi

Öğrenci Sendikası ve Genç İşsizler Platformu’nun ortak çalışmasıyla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle bir rapor hazırlandı. “Gençlik Bayramında Gençliğin Durumu” başlıklı raporda diplomalı işsizliğe, çalışırken okumak zorunda kalan öğrencilere ve gençliğin diğer sorunlarına dikkat çekildi. Genç işsizlerin sayılarındaki artışın genel işsizlik süresini uzattığı da vurgulanan raporda, bir yıldan fazla süredir iş arayan 15-24 yaş arası genç sayısının son 2 yılda 74 binden 183 bine çıktığı belirtildi. Raporda ayrıca 15-24 yaş arası 1 milyon 156 bin gencin hem okumak hem de çalışmak zorunda olduğu belirtilirken aynı yaş grubunda 3 milyon 112 bin gencin eğitim almadığı gibi, herhangi bir işte de çalışmadığı kaydedildi.

AİLELERE KARŞI MAHCUBUZ

Ortaya çıkan raporu doğrulayan ise gençlerin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ve söylemleri oldu. “Bayram gelmesine rağmen içinde bulundumuğuz gerçeklik içerisinde yüzümüz gülmüyor” diyen gençler; “Ailelerimize karşı mahcup durumdayız. Bir yerde evde kimsenin yüzüne bakacak halimiz yok” paylaşımlarında bulundu. İstanbul Gençlik Derneği üyesi Aybüke Yıldız da “Bugün ortaya çıkan veriler içinde bulunduğumuz durumun vahametini ciddi anlamda ortaya koyuyor. Gençler gerçekten de sıkıntılar içerisinde, umutsuzluk içerisinde bir yaşam savaşı veriyorlar. Herkesin ailesine karşı mahcubiyeti var. Özellikle üniversite mezunu gençler arasındaki işsizlik rakamları ciddi boyutlara ulaşmış durumda” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum