Aynı tas aynı hamam

Aynı tas aynı hamam
İstanbul'da dün sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Avrupa Yakası'nda dün sabah 09.00 saatlerinde başlayan ve gök gürültülerinin eşlik ettiği yağış Esenyurt, Beyoğlu, Fatih, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Beşiktaş'ta etkili oldu.. Yağış nedeniyle yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle bazı araç sürücüleri trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Beşiktaş ve Taksim'de yağmur nedeniyle trafik durma noktasına geldi, birçok cadde ve sokakta su baskınları oldu. Sabah saatlerinde işlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar yağmurdan etkilenmemek için kafelere sığındı.


Anadolu Yakası hafif atlattı

Anadolu Yakası'nda da Üsküdar, Ümraniye ve Kadıköy'de şiddetini artıran yağış, Kartal ve Maltepe'de hafif etkili oldu.. Yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ıslanmamak için bina girişleri ile otobüs duraklarına sığındı.



Metro İstanbul'dan duyurular

Metro İstanbul'un resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, yoğun yağış nedeniyle bir süredir sadece Kabataş-Cevizlibağ istasyonları arasında yapılan T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'ndaki seferlerin normale döndüğü belirtildi. Ayrıca, "TF1 Maçka-Taşkışla" ile "TF2 Eyüp-Piyer Loti" teleferik hatlarının hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatıldığı kaydedildi.


Esenyurt göle döndü

Yağışın ilk dakikalarından itibaren Esenyurt'ta sürücüler göle dönen yollarda ilerlemekte güçlük yaşadı. Bazı evleri su bastı, yağmur suları mazgal ve rögar kapaklarından çıktı. Evini su basan vatandaşlar ellerine geçirdikleri kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştı. Gaziosmanpaşa Caddesi'nde bulunan bir evde yaklaşık 10 santimetre yükselen su nedeniyle halı, battaniye ve koltuk gibi eşyalar zarar gördü. İrşad Camisi'nin giriş kapısına su baskını yaşanmaması için içi dolu çuvallar ve naylon brandalarla barikat yapıldı. Vatandaşlar caminin önünde bulunan caddedeki mazgalları da yerinden çıkardı. Fatih Sultan Caddesi'nde küçük çaplı çökme meydana gelirken yolda ilerleyen bir otomobilin lastiği asfaltta oluşan çukura girdi. Yeşilkent ve Pınar mahalleleri civarlarında da birçok cadde ve sokakta su baskınları yaşandı. Oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar trafikte güçlükle ilerlerken ilçede daha önce su baskını oluşan yerlerde vatandaşların aynı mağduriyeti yaşadığı görüldü. Öte yandan ilçede itfaiye ekiplerine çok sayıda su baskını ihbarı yapıldığı öğrenildi.


Esenyurt'ta can pazarı yaşandı

İstanbul'u dün vuran yağmurdan en çok nasibini ise Esenyurt aldı. Esenyurt'ta sel çok sayıda vatandaşı mağdur etti. Esenyurt'ta dereye dönen yokuşta yolun karşısında geçmeye çalışan biri çocuk iki kişi akıntıya kapıldı. Sel sularında sürüklenen çocuk park halindeki otomobile tutunurken, çevredeki bir kişi çocuğu koşarak yakaladı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Esenyurt’ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur sele dönüştü. Pınar Mahallesi’nde dereye dönen yokuşta, 1'i çocuk 2 kişi yolun karşısına geçmeye çalışırken, akıntıya kapıldı. Akıntıya kapılan çocuk bir süre sürüklendikten sonra park halindeki otomobile tutundu. Bir binanın altında bekleyen kişi ise çocuğu koşarak yakaladı. Yine aynı yerde yolun karşısına geçmeye çalışan kadın da sel sularına kapıldı. Yere düşen kadın, arabaya tutununca vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Araçlar ise yolda ilerlemekte güçlük çekti. O anlar ise cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde, üç kişi yolun karşısına geçmeye çalışırken çocuk sel sularına kapılıyor. Güçlükle araba tamponuna tutunan çocuk, kurtarılıyor. Bir diğer görüntüde de kadın sel sularına kapılıyor. Kadın, vatandaşlar tarafından yol kenarına çekilerek kurtarılıyor.


Vali Esenyurt'a gitti

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Esenyurt'ta selden etkilenen Pınar Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Yerlikaya ev sahipleri ile konuştu. Esenyurt Pınar Mahallesi'nde yağışın ardından sel ve su baskını yaşandı. Bodrum katlardaki ev ve iş yerlerini su bastı. Otomobiller yollarda kaldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Vali Yerlikaya, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Avcılar Kaymakamı Kemal İnan yetkililerden bilgi aldı. Vali Yerlikaya ve beraberindekiler Pınar Mahallesi'nde selden etkilenen sokakları teker teker gezerek ev sahipleri ile bir araya geldi. Vali Yerlikaya Haramidere'nin çevresinde de incelemede bulundu.


Bozkurt tepkiyle karşılandı

Kuvvetli yağışta, Pınar Mahallesi'nde yine aynı noktada sel meydana geldi. Bir çok işyeri ve bodrum katlarda bulunan evleri su bastı. İSKİ, itfaiye ve Esenyurt Belediyesi zabıta ekiplerinin su tahliye çalışmaları devam ederken, daire ve işyerlerinde hasar oluştu. Sel sonrası bölgeye gelen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'a, mağdur olduğu belirten daire sahibi tepki gösterdi. Daha önceki selde de evi zarar gören İsmail Uyruk, Başkan Bozkurt'a "Benim yüzümü hatırladınız mı?" diyerek tepki gösterdi. İkili bir süre tartışırken Başkan Bozkurt, Uyruk'a "Siyaset yapıyorsun" dedi.



90 yaşındaki kadını itfaiye kurtardı

Esenyurt'taki kuvvetli yağış sırasında evi su içerisinde kalan Gülfikar Gökyıldız (90)'ı itfaiye erleri kurtardı. Yeşilkent Mahallesi 1772'nci Sokak'ta oturan Gülfikar Gökyıldız'ın evini de su bastı. Sevk edilen Avcılar itfaiyesi ekibindeki itfaiye erleri eve girerken çaresizlik içerisinde suyun yükseldiğini gören yaşlı kadını kurtardı. Bir itfaiye eri Gülfikar Gökyıldız'ı kucağına alarak evin dışına çıkarırken sağlık ekibi de kadını kontrolden geçirdi. Yaşlı kadın elinde taşıdığı poşetten çıkardığı ayakkabıyı dışarıda giydi. İtfaiye erleri ev ve sokakta su tahliye çalışması başlattı. Mahallede çok sayıda ev ve işyeri su altında kalırken, ekipler ihbarlara yetişmede zorlandı.

 

HABER: ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.