Askeri hastane torbadan çıktı!

Askeri hastane torbadan çıktı!
15 Temmuz hain darbe girşiminin ardından sivilleştirilen GATA'nın eksikliğini gidermek amacıyla Sağlık Bakanlığı bünyesinde Askeri Hizmet Hastaneleri açılacağı öğrenildi. Torba yasada yer alan hastaneler, kışla merkezli olacak, bütün personel TSK bünyesinden alınacak.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası kapatılan askeri hastanelerin mevcut hizmetlerin yetersizliği nedeniyle yeniden açılacağı iddia edildi. Yeni açılacak olan hastanelerin “Güvenlik Hastanesi” adı altında Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde hizmet vereceği yönündeki iddiaları Damga'ya değerlendiren Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Tekin Akarken, “Sağlık Bakanlığı bünyesinde Askeri Hizmet Hastaneleri açılacağı konuşuluyor. Fakat söz konusu hastaneler kışla merkezli olacağı için çok sağlıklı bir hizmet vermesi zor. Zira kışlalardaki subay hekim ve teknik astsubay sayısı oldukça yetersiz” dedi.

Biz de merak ediyoruz
Askeri hastanelerin tekrar hizmete girecek olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu fakat bu iddiaların gerçeklik kazanması gerektiğini vurgulayan Akarken, “Şimdi tam olarak nasıl bir düzenleme yapacaklar bizler de merak içerisindeyiz. Belli noktalarda askeri hastanelerin kapatılmasıyla ilgili ciddi bir pişmanlık yaşandığını biliyoruz. Ancak yeni açılacağı ve kışla merkezli hizmet vereceği iddia edilen hastanelerde ciddi bir hekim yetersizliği olacak. Kışladaki cerrahi doktor sayısı çok az yine kışla revilerindeki astsubaylar ve cerrahi astsubaylar da oldukça az” diye konuştu.

Seçimden önce açılacak
Torba yasanın çıkarılmasının ardından kurulacak ‘Askeri Hizmet Hastaneleri’nde öncelik sırası asker, polis, jandarma, korucu ve kritik bölgelerde görev yapan hakim ve savcılarda olacak. Dosyanın şu anda son aşamada olduğu ve hastanelerin Mart 2019’daki yerel seçimlerin ardından açılacağı söyleniyor. Uzun zamandır gerekliliği TSK tarafından çeşitli yollardan Cumhurbaşkanlığına iletilen hastanelerin ilaç ihtiyacını Sağlık Bakanlığı karşılayacak. Aydınlık gazetesine konuşan eski GATA Haydarpaşa Komutanı emekli Tümgeneral Tarık Özkut, “Askeri hastanelerin gerekliliğinin fark edilmesi memnuniyet verici. Farklı uygulamalar olabilir, güvenlikle uğraşanlarının ihtiyaçlarına yönelik bir şeyler yapılmalıydı. Bu başlangıç olarak, hatadan dönüş açısından olumlu karşılanacak bir tavırdır” değerlendirmesini yaptı.

Lojman hakkını kazandık
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki sivil memurların geçtiğimiz aylarda lojman haklarının ellerinden alındığını da anımsatan Akarken, bu hakkı ise geri almayı başardıklarını söyledi. Akarken, “Lojman hakkını geri kazandık. Daha önce Sağlık Bakanlığı'na geçtiğimiz için lojmanda iseniz süreniz dolduğunda lojmanı boşaltın deniyordu. Biz de dedik ki bu sosyal hakkımız bunu engelleyemezsiniz biz özlük haklarımız korunacak diye Sağlık Bakanlığı'na geçtik. O dönem bize hayır dediler. Biz bu olayı istinaf mahkemesine taşıdık. Konya İstinaf Mahkemesi de dedi ki evet siz haklısınız. Bu nedenle bu hakkı geri kazandık ama Genelkurmay henüz uygulama emri yayınlamadı. O'nu bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.