Askere var sivile yok

Askere var sivile yok
TSK bünyesinde çalışan sivil memurlar, TSK'nın askeri personelin maaşında iyileştirme yapan fakat kendilerini kapsamayan yan ödeme kararnamesine tepki gösterdi. Kararnamenin ayrımcılık yarattığını belirten Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) İstanbul Şube Başkanı Mustafa Çelik, “Mağduriyetimizin bir an evvel önüne geçilmeli” dedi

SİME-SEN İstanbul Şubesi'nin 2'nci Olağan Genel Kurulu'nda gündem Türk Silahlı Kuvvetleri'nin  (TSK) yan ödeme kararnamesi oldu. Kararname kapsamında TSK bünyesindeki; subay, astsubay, uzman çavuş ve uzman erbaşların maaşlarında 400'er lira iyileştirme yapılırken bu durumdan kurum içerisindeki sivil memurların yararlanmasına imkân verilmedi. Kararnamenin ciddi anlamda bir ayrımcılığa sebep olduğunu berliten SİME-SEN İstanbul Şube Başkanı Mustafa Çelik, mağduriyetlerinin hızlı bir şekilde giderilmesi gerektiğini ve sivil memurların da söz konusu kararnameden yararlanmasını istedi.

Büyük bir hayal kırıklığı
Söz konusu yan ödeme kararnamesiyle birlikte sivil memurlara çok ciddi bir haksızlık yapıldığını anlatan Çelik, “Kurum içerisinde, büyük bir fedakârlık ve özveri içerisinde görev yapan yaklaşık 30 bin civarında sivil memurun yayımlanan kararname ile adeta yok sayılması bizlerde büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı yaratmıştır. Yapılan ayrımcılığın ortadan kalkması için konunun bir an önce yeniden ele alınarak, aynı kurumda görev yapan ancak kararname kapsamı dışında bırakılan diğer personelinde mağduriyetlerinin önüne geçilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Mehmetçiğe itirazımız yok
Askeri personelin aldığı zamma hiçbir şekilde itirazlarının olmadığını da anlatan Çelik, “Kahraman Mehmetçiğin aldığı zamma bir itirazımız yok. Hatta sınırlarımız içerisinde ve sınır ötesinde milletimizin birliği ve bütünlüğü için gözünü kırpmadan mücadele eden askerimizin mücadelesinin parasal bir karşılığının olmadığını düşünüyor, bu kutsal mesleği icra eden mesai arkadaşlarımızı her zaman büyük bir takdir ve şükranla anıyoruz. Ancak; görev yaptığı kıta ve kurumlarda birçok görevi askerler ile birlikte ifa eden sivil memurların vazifelerinin gerektirdiği her türlü görevi, nöbeti, fazla çalışma sürelerini, askeri personelden farksız şekilde yerine getirdiği ve böylece hemen her anlamda kışla psikolojisini teneffüs ettikleri düşünüldüğünde, bu ayrıştırıcı zammın vicdanlarımızı yaraladığı ve tüm meslektaşlarımızın tepkisini çektiği bilinmelidir” dedi.

Haklarımızı koruyacağız
Sivil Memurlar olarak her zaman kendi haklarını koruyacaklarını ve SİME-SEN'in de bu anlamda üzerine düşen her şeyi yapacağını vurgulayan Çelik konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Yapacağımız her iş ve eylemde üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruyacak ve bir adım öteye taşıyacak gayretin içerisinde olacağız. Hedefimiz; İstanbul'da bulunan meslektaşlarımızı SİME-SEN'in çatısı altında toplamak.”

Kurum değiştirmeyi düşünüyorlar
Konuyla ilgili Gazete Damga'ya konuşan İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Oğuz Durgut da, kendilerine yapılanın büyük bir haksızlık olduğunu ifade etti. Durgut, “Kışlalarda çoğu devlet memuru arkadaşım askeri personel ile birebir aynı işi yapmasına rağmen maalesef bu kararnamede kapsam dışı bırakılmışlardır. Askeriyede çalışmanın tüm külfetini yaşayan ancak sosyal tesis, lojman ve benzeri nimetlerinden faydalanmayan meslektaşlarımız zam kararnamesinde de yok sayılmaları üzerine iyice umutlarını yitirmişler ve bugün bir çok arkadaşımız kurum değiştirmenin yollarını arar hale gelmiştir” dedi.

Erdoğan'dan yardım talep edildi
Yaşadıkları sıkıntının çözümü için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım talebinde bulunduklarını da vurgulayan Durgut, şu ifadeleri kullandı; “Son dönemde yaşanan gelişmelere de bağlı olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri gibi son derece önemli bir kurumda; sivil, asker ayırımı yapmadan tüm personelin aidiyat hissini arttıracak tedbirler alması hükümetimizin öncelikli görevleri arasında olmalıdır.  Çözüm arayan binlerce arkadaşımız sendikamızın çağrısı üzerine CİMER'e başvurarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan yardım talebinde bulunmuştur. Bu başvurulara tepkisiz kalınmayacağını, konunun kısa sürede çözülecegini 30 bin meslektaşımız adına bekliyoruz.” ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum