300 bin liraya 'Yeniden Diriliş'!

300 bin liraya 'Yeniden Diriliş'!
Arnavutköy Belediyesi'nin MHP'li üyesi Muharrem Yaman Belediye Başkanı Haşim Baltacı'nın devlet okullarının tamir ve tadilatına ayrılan bir milyonluk bütçenin 300 bin liradan fazlasını, Yeniden Diriliş ismiyle hizmet veren özel bir lise binasının tadilatına harcadığını söyledi.

Arnavutköy Belediye Meclisi ocak ayı ilk toplantısı Belediye Başkanvekili Ebubekir Taşyürek başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında 8 ana gündem ve ek 4 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan MHP Arnavutköy ve İBB Meclis üyesi Av. Muharrem Yaman, meclis tarafından eğitim harcamalarında kullanılmak üzere Belediye Başkanı Haşim Baltacı'ya verilen bir milyonluk harcama yetkisini gündeme getirdi.

Tamirata ne kadar harcadınız?
Belediye meclisinde alınan kararla Arnavutköy Belediyesi'nin 1 milyonluk TL'lik bir bütçeyi, devlet okullarının giderleri için ayırdığını hatırlatan Yaman, "Bu bütçeden 300 bin liranın üzerinde bir rakam mülkiyeti İlim Yayma Cemiyeti’ne ait metruk binaın tadilatı için kullanıldı mı?" diye sordu. Belediyenin tadilat ettiği binanın İlim Yayma Cemiyeti tarafından, 700 öğrencinin eğitim gördüğü İLKSEÇ Vakfı'na ait Diriliş Anadolu Lisesi'ne aylık 50 bin TL'ye kiraya verildiğini belirten Yaman, "Binanın iskan ruhsatı ve eğitim kurumu olarak işletme ruhsatı var mıdır?" dedi. Başkan Baltacı'nın meclis tarafından kendisine verilen yetkinin dışına çıktığını savunan Yaman, "Bu yetkiye biz de evet dedik. Maalesef, millete ait para Milli Eğitim Bakanlığına ait olmayan Özel İlkseç Diriliş Anadolu Lisesi'ne dolaylı yönden aktarılmış" iddiasında bulundu.

Sözleşme çerçevesinde yapıldı
Yaman'ın iddialarına cevap veren Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran, belediye tarafından İlim Yayma Cemiyeti'ne ait metruk binanın tamir edildiğini kabul etti. Baran, bu tamiratın da yapılan sözleşme çerçevesinde yapıldığını savundu. Konuyla ilgili fazla bilgisi olmadığını söyleyen Arnavutköy Belediyesi Meclis Başkanvekili Ebubekir Taşyürek ise yapılan sözleşme neticesinde böyle bir durumun söz konusu olabileceğini dile getirdi. Muharrem Yaman’ın sözlü önergesine tepki gösteren Taşyürek, "Belge ve bilgiye dayanmayan söylenti ve dedikodu çerçevesinde kalan bu tür konuların meclis gündemine taşınmasının yanlış buluyorum" dedi.

Çocukları bu kolejde okuyor
Tartışmalı konuyal ilgili gazetemize açıklama yapan MHP Meclis Üyesi Muharrem Yaman, "Aldığım bilgilere göre Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın iki çocuğu adı geçen bu lisede eğitim görüyor. İmarı, iskanı ve ruhsatı olmayan ve 20 yıldır yağan yağmur, kar ve güneşin altında çürüyen binanın hiçbir güçlendirme yapılmadan apar topar koleje dönüştürülmesi de ayrı bir skandal. Çocukların eğitim gördüğü bu bina olası depreme ne kadar dayanıklıdır? Allah korusun bir şey olursa sorumlusu kim olacak?" diye sordu. Yaman ayrıca millete ait paraların Arnavutköy Belediyesi tarafından cemaatlere ait okullara peşkeş çekildiğini savundu.

Yaman’dan zor sorular!
Meclis'e sözlü önerge veren Muharrem Yaman, "Binanın yapımına Arnavutköy Belediyesi ne kadar maddi katkı sağladı? Çürük ve bakımsız olan bu binanın eğitim hizmeti verilebilmesi için imar ve iskan denetimi yapıldı mı? Bu bina eğitim kurumu olarak kullanılmaya uygun mudur? Binanın iskan ruhsatı ve eğitim kurumu olarak işletme ruhsatı var mıdır?" sorularına cevap istedi. Orhan Şimşek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.