Mehmet Güleryüz kimdir, neden öldü? Hayatını kaybeden sanatçı Mehmet Güleryüz kaç yaşındaydı?

Mehmet Güleryüz kimdir, neden öldü? Hayatını kaybeden sanatçı Mehmet Güleryüz kaç yaşındaydı?
Ünlü sanatçı Mehmet Güleryüz hayatını kaybetti. Ressam, yazar ve tiyatro sanatçısı olarak bilinen ismin hayatı merak edildi. Peki Mehmet Güleryüz kimdir?

Ressam, yazar ve tiyatro sanatçısı Mehmet Güleryüz 86 yaşında Paris'te yaşama veda etti. Ünlü sanatçının Paris'te tedavi gördüğü bilinmekteydi. Güleryüz, Türk resim sanatına yaptığı katkılarla nam salmıştı. İşte sanatçının hayatı...


MEHMET GÜLERYÜZ KİMDİR?

1938'de İstanbul'da dünyaya gelen ünlü isim, sanat eğitimine İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde başlamıştır. Tiyatro, sanat yaşamının başlangıç noktasında önemli bir rol oynamıştır. Bunun yanı sıra çeşitli topluluklarda rol almıştır. Dekor ve kostüm tasarımlarına imza atmıştır. 1966 yılında resim bölümünden birinci olarak mezun olmuştur.

Ünlü ressam ilk kişisel sergisini 1963’te açmıştır.

1970-1975 tarihleri arasında Paris'te yüksek resim ve litografi eğitimi almıştır. Paris ve İstanbul'da pek çok kişisel sergi açarak sanat dünyasında ün yapmıştır.

Mehmet Güleryüz, Türkiye'de ve yurtdışında açmış olduğu sergilerle sanatını uluslararası boyutta tanıttı ve modern sanatın önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilmiştir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.