2024'ün İlk milyar dolarlık filmi : Ters Yüz 2

2024'ün İlk milyar dolarlık filmi : Ters  Yüz 2
Disney ve Pixar'ın ortak yapımı olarak yayınlanan animasyon filmi "Ters Yüz 2", gişede bir milyar dolar hasılat seviyesine ulaştı.

Sinema sektörü mutlu : Barajı en hızlı geçen animasyon

Pixar'ın merakla beklenen animasyon filmi Ters Yüz 2 (Inside Out 2), vizyona girdiği andan itibaren dikkatleri üzerine çekti. Box Office'den alınan verilere göre animasyon, vizyon tarihinden yalnızca 19 gün sonra küresel gişe hasılatını 1 milyar dolara ulaştırmayı başardı. Film bu çıkışıyla, milyar dolar barajını en hızlı geçen animasyon filmi ünvanını elde etti. Ters Yüz 2, global sinema piyasasında Barbie'den bu yana milyar dolar hasılata ulaşan ilk film oldu.

Ters Yüz 2'nin yakaladığı bu başarılı ivme sinema sektörünü de canlandırdı. Film, sosyal medya kullanıcılarının yoğun etkileşimi sayesinde de yaza hareketlilik getirdi.

kkk.webp

Filmin konusu nedir?

Ters Yüz, ilk filminde Riley isimli bir çocuğun zihin dünyası ve duygularını, somutlaştıran bir anlatımla seyirciye aktardı. Devam filmi ise seyirciye, Riley'in ergenlik döneminde yaşadığı sorunları ve bu sorunların, hepsi birer duyguyu temsil eden film karakterlerini nasıl etkilediğinin hikayesi anlattı. Seyirci, Ters Yüz 2'de, ergenlik dönemine giren Riley'in kafasının içindeki yeni sesler kaygı, gıpta, bıkkınlık ve utanç ile tanıştı.


İlk film ödüllü

Serinin ilk filmi Ters Yüz, 19 Haziran 2015 tarihinde vizyona girdi. Yayınlandıktan sonra eleştirmenler tarafından da oldukça olumlu karşılanan film, "73. Altın Küre Ödülleri"nde "En İyi Animasyon Film" ödülünü kazandı. Ters Yüz, "En İyi Animasyon Film" ödülünü kazandığı "88. Akademi Ödülleri"nde aynı zamanda "En İyi Özgün Senaryo" dalında aday gösterildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.