Temeli yeni atılan binadaki duvar zangır zangır titredi!

Temeli yeni atılan binadaki duvar zangır zangır titredi!
İstanbul'da inşaatına yeni başlanan bir binanın duvarında sağlamlık testi yapıldı. O anlarda ustaların duvara dokunarak sallaması ise dikkat çekti.

İstanbul'da her geçen gün yapılaşma ile birlikte inşaat alanlarının artması ve depreme dayanıklı konutlar inşaa edilmesi için düzenlenen denetimlerin yetersizliği bir kez daha gözler önüne serildi. Pendik'te bulunan bir inşaatta akıllara durgunluk veren anlar yaşandı.

Duvar zangır zangır titredi

Pendik'te inşaatta çalışan ustalar yapılan bir duvarın sağlamlığını ölçmek için tuğla haldeki duvarı tutarak ileri geri hareket ettirdi. Yeni yapılan duvar en küçük hareketle zangır zangır sallanmaya başladı. Duvarın kalitesizliği ve sağlam olmayışı ustalar arasında konuşulmaya devam etti.

Canımızı kimlere emanet ediyoruz!

İnşaat halindeki duvarın en ufak bir yumruk darbesiyle yerle bir olması kaçınılmazken, depreme dayanıklı olması için tasarlanan binaların ayakta zor durduğu anlar ise vatandaşlar tarafından büyük tedirginlik oluşturuyor.

Duvarın sallanan anlarını kaydeden ustalar, o anları saniye saniye görüntülerken video kısa sürede sosyal medyada tepkilere neden oldu. Binlerce sosyal medya kullanıcısı "Canımız tehlikeye atılıyor", "Kimlere güveniyoruz" gibi çok sayıda yorum yaparak sitem etti.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.