Sinem Dedetaş'tan İBB adaylığına açık kapı: 'Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir'

Sinem Dedetaş'tan İBB adaylığına açık kapı: 'Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir'
Üsküdar'ın ilk kadın belediye başkanı Sinem Dedetaş, İBB Başkanlığı hakkında sorulan soruya yanıt vererek "Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Sinem Dedetaş, İBB Başkanlığı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı’nın programına konuk olan Dedetaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adayı olması durumunda İBB Başkanlığı yakıştırmalarına yanıt verdi.

Altaylı Dedetaş'a "Herkes size baktığında şunu görüyor, İstanbul'un bir sonraki büyükşehir belediye başkanı siz olacakmışsınız gibi bir hava var. Böyle bir fikriniz var mı? Başınıza bela açmak istemem, parti içerisindeki okları üzerinize çevirmek istemem ama Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığına giderse siz de İBB Başkan adaylığına gider misiniz?" sorusunu yöneltti.

"Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir"

Altaylı'nın sorusuna yanıt veren Dedetaş, İBB Başkanlığı yakıştırmalarını duyduğunu belirterek adaylığa açık kapı bıraktı. Ancak bu noktada "Üsküdar’a odaklanmamız lazım. Zihin başka yere dağılmamalı" diyen Dedetaş, siyaset her şeyin değişebileceğinin mesajını vererek şu ifadeleri kullandı:

“Çok güzel bir yakıştırma. Bunu duyuyorum. Biz kendi içimizde bunları konuşmuyoruz çünkü Üsküdar’a odaklanmamız lazım. Zihin başka yere dağılmamalı. Tabii çok onur verici bir şey. Şunu da biliyorum; siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. O yüzden bu gündemin nasıl olacağı, nasıl gelişeceği belli olmayacağı için biz kendi konularımız arasına bunu almıyoruz. En azından layık görülmek bile mutluluk verici.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.