Beşiktaş'ta Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılı için daldılar

Beşiktaş'ta Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50'nci yılı için daldılar
Derinlere Saygı Dalış Topluluğu Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıldönümü kutlamaları kapsamında Beşiktaş İskelesi'nde dalış yaptı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Derinlere Saygı Dalış Topluluğu liderliğinde bir grup dalgıç Beşiktaş İskelesi'nde dalış gerçekleştirdi. Etkinliğe, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirer de katıldı. Dalgıçlar, etkinlik öncesinde Başkonsolos Demirer ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra dalış yapmak üzere tekneye geçti. Dalış yapan grup bir süre deniz altında kalarak Türk bayrağı ve Kıbrıs bayrağı açarak alkışlar eşliğinde deniz yüzeyine çıktı. Çevredeki vatandaşlarda dalışa ilgi gösterdi.

BİZE BARIŞ VE HUZUR İÇERİSİNDE YAŞAYABİLECEĞİMİZ TOPRAKLARI SAĞLADILAR

Etkinliğe katılan KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirer, 50 yıl önce bugün Türk Silahlı Kuvvetleri ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin kararıyla çok cesur bir hareket başlatarak Kıbrıs'taki soydaşlarını kurtarmaya gitti. Kıbrıs'ta Kıbrıs Türk halkı yıllar boyunca esaret altında büyük kısıtlamalara maruz kalarak, hatta ilerleyen dönemlerde toplu katliamlara maruz kalarak çok zor zamanlar geçirmiş, mücadelelerinden asla vazgeçmemişlerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri mücahitle kucaklaşarak bu harekatı tamamladılar. Bize barış ve huzur içerisinde yaşayabileceğimiz toprakları sağladılar ifadelerini kullandı.

60 NOKTADA AYNI ANDA YAKLAŞIK 600 DALGIÇ SU ALTINA İNECEK

Dalış yapan Gökhan Karakaş, Derinlere Saygı Dalış Topluluğu, tarihi sorumluluğunu yerine getirerek şanlı zaferin, kesin barışın 50. yılına özel bir dalış etkinliği düzenledi. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki 60 noktada aynı anda yaklaşık 600 dalgıç su altına inerek hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne hem de Türkiye Cumhuriyeti'ni kutlayacak. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin adaya huzur ve barış getirmek için 50 yıl önce yaptığı bu amfibi harekat dünya tarihine geçmişti. Üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen jeopolitik önemiyle hatırlanması gereken bu harekat için dalgıçlar da suyun altında şanlı bayraklarımızı açarak bu zaferi kutlayacak. Bu dalış hepimizin üzerine düşen tarihi sorumluluğunu yerine getirmenin gururunu yansıtıyor dedi.

TARİHİ SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRMENİN BÜYÜK GURURUNU YAŞIYORUZ

Sinem Balaç ise dalış yapacağı için çok heyecanlı olduğunu söyleyerek, Derinlere Saygı Dalış Topluluğu olarak tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmenin büyük gururunu yaşıyoruz hepimiz burada. Çok mutluyum bir Türk kadını olarak burada olmaktan, bu ekibin bir parçası olmaktan çok mutluyum. Çok heyecanlıyız. Sabahtan beri hazırlıklarımız sürüyor. Günlerdir Derinlere Saygılı Dalış Topluluğu ve Türk Balık Adamlar Kulübü olarak ciddi bir uğraş verdik diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.