Emekli polis memuru tarafından öldürülen taksici bugün toprağa verildi

Emekli polis memuru tarafından öldürülen taksici bugün toprağa verildi
Emekli polis memuru Soner Kırdaş tarafından öldürülen taksi şoförü Ali Koçyiğit, bugün Başakşehir'deki Kayabaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Emekli polis memuru Soner Kırdaş tarafından öldürülen taksi şoförü Ali Koçyiğit'in (62) cenazesi öğle vakti Şirinevler Ulu Camii'nde kılınan namazın ardından Başakşehir'de bulunan Kayabaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze töreninde konuşan Koçyiğit'in kuzeni Önder Koçyiğit, "Olayı gerçekleştiren kişi maalesef ki emekli bir polis memuru, bunların araştırılmasını istiyoruz" dedi.

Olay, 18 Temmuz Perşembe günü saat 23.00 sıralarında Marmaraereğlisi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, emekli polis memuru Soner Kırdaş, İstanbul Bakırköy'de durdurduğu 34 TJT 54 plakalı taksi şoförü Ali Koçyiğit'ten (62) kendisini Tekirdağ'a götürmesini istedi. Marmaraereğlisi mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle Kırdaş, 3 çocuk babası Koçyiğit'i başından silahla vurdu. Ardından Koçyiğit'i yol kenarına atan Kırdaş taksiyle olay yerinden kaçtı. Çevredeki vatandaşların, yerde hareketsiz yatan Koçyiğit'i görmesi üzerine durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını izleyerek olayla ilgili inceleme başlattı. Yapılan incelemelerin ardından Kırdaş'ın taksiyle İstanbul'a doğru seyri halinde olduğu belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü arayan Tekirdağ'daki polis memurları, cinayete karışan bir kişinin 34 plakalı bir taksiyle İstanbul'a kaçtığı yönünde ihbarda bulundu. Taksinin plakasını alan ekipler kent genelinde aracın yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda söz konusu taksinin Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi'nden geçtiğini tespit etti. Ekipler bunun üzerine taksiyi takibe aldı. Takip edildiğini fark eden şoför kaçmaya başladı. Silivri yönüne kaçan şoför Güzelce Mahallesi Güzelşehir mevkiine geldiğinde bariyerlere çarparak kaza yaptı. Taksinin kaza yaptığını gören polis ekipleri araca doğru gittiklerinde sürücünün içeride yan koltuğa doğru yattığını gördü. Sürücüyü kontrol eden ekipler, zanlının silahla kafasına sıkarak intihar ettiğini fark etti. İntihar eden kişinin cinayet şüphelisi emekli polis memuru Soner Kırdaş olduğu tespit edildi. Kırdaş'ın cansız bedeni olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

3 çocuk babası Ali Koçyiğit'in cenazesi otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adli Tıp Kurumu'ndan ailesi tarafından teslim alındı. Koçyiğit'in cenazesi, helallik için Bahçelievler'de bulunan aile evine getirildi. Öğle vakti Şirinevler Ulu Camii'nde kılınan namazın ardından, Koçyiğit'in cenazesi gözyaşları içerisinde Başakşehir'de bulanan Kayabaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"ARAŞTIRILMASINI İSTİYORUZ"

Konuyla ilgili konuşan Ali Koçyiğit'in kuzeni Önder Koçyiğit, "Akşam saatlerinde Bakırköy'den almış olduğu bir yolcu kendisini Marmaraereğlisi'ne götürmesini talep ediyor. Tabii ki taksici olarak kuzenim Ali Koçyiğit şahsı Marmaraereğlisi'ne götürüyor. Orada ücreti talep edeceği sırada arkasını dönüyor. Bu sırada arkada oturan yolcu tam yüzüne tek el ateş ederek kuzenimi orada öldürüyor. Daha sonra arabadan inerek kuzenimi Marmaraereğlisi'nde yolun kenarına atıyor. Araca kendisi biniyor. Yaklaşık 2 saat boyunca bu taksiyle İstanbul'u turluyor. Daha sonra polisler tarafından sıkıştırıldığında yakalanacağını anlıyor. O anda psikolojik durumu nasılsa artık kendi kafasına sıkarak intihar ediyor. Olayı gerçekleştiren kişi maalesef ki emekli bir polis memuru, bunların araştırılmasını istiyoruz" dedi.

"ACIMIZ BÜYÜK"

Koçyiğit'in yakını taksi şoförü Eyüp Çağlar ise, "Marmaraereğlisi'nde gaspa uğrayarak, kafasına tek kurşun sıkılarak yol kenarına atılıyor. Sonradan öğrendiğimiz bilgiye göre emekli bir polis memuru ve şizofren hastası. Şizofren bir emekli polis memurunun hala belinde beylik silahı taşıtması enteresan bir durum. O yüzden de acımız büyük" diye konuştu.

"HALA ÖLDÜRÜLÜYORUZ, KABİNLİ TAKSİ İSTİYORUZ"

Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Hüseyin Duman da "Bu sektörde 20 milyonluk bir İstanbul'da, İstanbul gibi bir metropolde kimi taşıdığımızı bilmeden hizmet vermeye çalışıyoruz. Çözüm gayet belliyken neden hala çözüm üretmiyorlar? Panik butonu dediler, panik butonunu taktık. Kamera dediler, kamera da taktık. Hala öldürülüyoruz, katlediliyoruz. Tek çözümü var kabinli araç. Ne turkuaz taksi ne de siyah taksi. İlle de kabinli taksi istiyoruz, artık yeter diyoruz. Biz artık camiamıza başımız sağ olsun demekten bıktık. Bu kaçıncı sayısını unuttum. Artık bütün yetkililere sizin vasıtanızla sesleniyorum; kabinli araç istiyoruz. New York'un taksisi var, Londra'nın taksisi var. Dünyanın sayılı metropollerinden birisi olan İstanbul'da ne için İstanbul'un taksisi yok?" ifadelerine yer verdi.

"ARAÇTA KÖPEĞİ VARDI"

Ali Koçyiğit'in bağlı olduğu taksi durağının sahibi Doğan Taşkın, "Bakırköy'den Marmaraereğlisi'ne kadar hiçbir müdahale, hiçbir tartışma olmamış. Ücret alırken direkt ateş ediyor kafasına, arkadaşımızı yolun kenarına bırakıp aracı alıp kaçıyor. Araçta tur atıyor; Tekirdağ, Merter tekrar Beylikdüzü civarında polis takibine takılıyor. Dur ihtarına uymuyor. İlkinde kaçıyor, ikincisinde tekrar kaçıyor. Üçüncüsünde Güzelce'de kıstırılıyor. Kafasına sıkarak intihar ediyor. Araçta sadece bir köpeği vardı" dedi.

Emekli polis memuru tarafından öldürülen taksici bugün toprağa verildi

Emekli polis memuru tarafından öldürülen taksici bugün toprağa verildi

Emekli polis memuru tarafından öldürülen taksici bugün toprağa verildi

Emekli polis memuru tarafından öldürülen taksici bugün toprağa verildi

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.