Ovalıoğlu: Sözlerimin arkasındayım

Ovalıoğlu: Sözlerimin arkasındayım
Bakırköy Belediyesi'nin, 2025-2029 Stratejik Plan çalışmaları kapsamında Bakırköy halkını dinleyen Başkan Ayşegül Ovalıoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim sürecinde verdiği tüm sözlerin arkasında olduğunu vurgulayan Ayşegül Ovalıoğlu, “Kadınlarımızın toplumsal hayatta ve sosyal yaşamda daha güçlü ve etkin rol alması için her türlü desteği sunmaya kararlıyız” dedi.

Bakırköy Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Plan çalışmaları kapsamında Bakırköy halkını dinliyor. Bakırköy’de yaşayan farklı kesimler yaşadığı kentle ilgili, taleplerini, önerilerini ve şikayetlerini düzenlenen çalıştaylarla bizzat muhataplarına iletiyor. İlki, “geleceğimizi siz gençlerle planlıyoruz” sloganıyla gençlerle yapılan çalıştayın ikincisi, “Kadınlar için güçlü bir gelecek planlıyoruz” sloganıyla Bakırköylü kadınlarla yapıldı. Çalıştaya Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, belediyenin dokuz kadın müdürü ile birlikte katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Ovalıoğlu, “Ülkemizi, şehrimizi ve ilçemizi daha güzel yarınlara taşıma idealimizde, şüphe yok ki en önemli güç, sizlerin bu ideale olan bağlılığı ve enerjisidir. Toplumumuzun taşıyıcı direği olan kadınların katkısı ve etkisi olmadan, sürdürülebilir bir kalkınmanın ve gerçek bir toplumsal gelişimin mümkün olmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Tarihi birlikte yazdık

“Önümüzdeki 5 yılın hedeflerini belirleyeceğimiz Stratejik Planı’nın fikir ve önerilerinizle şekillenmesi büyük önem taşıyor” diyen Ovalıoğlu, “Kadınlar olarak hayatın bizlere yüklediği sorumlulukları en güçlü şekilde taşıma ve yerine getirme becerisini gösteriyoruz. Bakırköy’de daha güzel bir yarına nasıl yürüyebileceğimizi de birlikte tasarlayabiliriz. Çünkü kadınların sadece evde değil, iş hayatında, sosyal yaşamda ve siyasette de belirleyici rolü var. Yakın bir örnek verirsem, belediye seçimlerinde katılım ve desteğinizle, demokrasinin işlerliğini artırmada kilit bir rol oynadınız. İlçemize ilk kez bir kadını belediye başkanı seçerek, rekor bir oy oranına ulaşmamızın mimarlarından oldunuz. Bu tarihi birlikte yazdık” ifadelerini kullandı.

Şikayetleri dinledi

Seçim sürecinde verdiği tüm sözlerin arkasında olduğunu vurgulayan Ovalıoğlu, “Kadınlarımızın toplumsal hayatta ve sosyal yaşamda daha güçlü ve etkin rol alması için her türlü desteği sunmaya kararlıyız. Sizlerin talepleri ve güzel fikirleriyle, ilçemizi daha yaşanabilir, daha güvenli ve daha adil bir yer haline getireceğimize inancım tamdır. Sürdürülebilir bir kent yaşamı içinde evimizi; Bakırköy’ümüzü ileriye taşımak için bugün birlikte yeni bir adım atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kadınlar çalıştayın yapıldığı salonun girişinde bulunan panolara postit yapıştırarak isteklerini dile getirdi. Ayrıca stratejik plan çalışmasına yol göstermesi amacıyla çalıştayda kadınlarla yapılan anketle toplanan şikayet ve talepler bizzat ilgili müdürlüklerine iletilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.