MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan: Belediye pansuman yapıyor!

MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan: Belediye pansuman yapıyor!
Başkanlık seçiminin üzerinden geçen 6 ayı değerlendiren MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan, Bakırköy Belediyesi'ni eleştirdi.

MHP Bakırköy İlçe Başkanlığı seçimin üzerinden geçen 6 ayın ardından ilçe belediyesinin yaptığı çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı yaptı. İlçe Başkanı Turgut İnan, seçim sürecinde verilen vaatlere karşılık şimdilerde yapılanların ayyuka çıkan sorunlara pansuman yaparak algı belediyeciliği yaptığını iddia etti. İnan, “Biz bu senaryoları Bülent Kerimoğlu’ndan biliyoruz. Yeniden güncelleme ve yeni havuz” dedi.

MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan, yönetimiyle birlikte, geçmiş dönem meclis üyesi MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Altun’un da hazır bulunduğu toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. MHP’nin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş'in SHP Hükümeti kurulduğunda güvenoyu verdiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan İnan, “O zaman da neden güven oyu verdin demişlerdi ve sonuçta halk seçti diyerek onaylamıştı. Kurucu Genel Başkanımız Başbuğ Alparslan Türkeş sürece bakarak eleştirmek gerektiğini söylemişti” ifadeleri ile seçim sonrası geçen 6 ayın süreci değerlendirmek için iyi bir zaman olduğunu söyledi. Ülke gündeminin çok karışık olduğunu ancak kendilerinin asıl gündemini Bakırköy olduğunu belirten İnan, Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun seçim döneminde verdiği sözlerle yapılan çalışmaların doğru orantılı olmadığını belirtti.

kkk.png

Yol yapmak görevi

Bakırköy’ün muhtelif alanlarında gördüğü bilboardlarda, yapıldığı söylenen çalışmalarla ilgili sloganlaşan ifadeler kurulduğunu ancak içeriklerinin boş olduğunu belirten İnan, “Bir imam çıkıp da 'ben beş vakit namaz kıldırıyorum’ diyemez, çünkü onun asli görevi zaten namaz kıldırmaktır. Belediye de tıpkı imam gibi, ben yol yaptım, kaldırım yaptım, şu kadar çöp topladım gibi şeyler söyleyemez çünkü bu da onun asli görevidir” dedi. Öncelikle büyük Marmara Depremi’nin konuşulduğu, Bakırköy’ün de deprem riski yüksek ilçelerden biri olduğu gerçeği ile belediyenin en önemli asli görevlerinden birinin de imar olduğunu belirterek, “Kaldı ki hem yaş ortalaması yüksek hem de yapı stoğu eski olan ilçemizin en büyük sorunu kentsel dönüşümdür. 20 yıldır CHP tarafından yönetilen Bakırköy’de dönüşüme dair doğru bir çalışma yapılmadı” diye konuştu.

Hükümete mi suçu atacağız?

Geçmişte İBB’nin Ak Parti’de olmasını gerekçe gösteren Bakırköy Belediyesi’nin, şimdilerde ikinci dönemine giren CHP’li İBB’den de aynı sonucu aldığını belirten Turgut İnan, “Şimdi de hükümete mi suçu atacağız” diye sordu. İnan, “Vatandaşın beklentisini yükselttiler, şimdi de zemin uygun değil diyorlar. Peki öncesinde verilen artı bir kat, hangi rapora göre verilmişti. Öncesinde verilen rapora göre demek ki zemin uygunmuş. Bu veri İBB’nin kendi verisi. Şimdi ise parsel bazlı birleşme olsa dahi artı bir kat verilmiyor, dolayısı ile verilen hak geri alınmış oluyor. Ayrıca dubleks dairelerde arsa payı normal dairelerden daha fazladır. O zaman vatandaşın arsa payını belediye olarak satın almanız lazım. Bu durumda arsa payı hakkı üzerinden daire sahibi mahkemeye giderse kazanır. Bu tür konuları doktor olan başkanımız bilmiyor. Planları bilmediği gibi, imarla ilgili terimleri de bilmiyor. Danışmanı ne söylerse onu söylüyor ama net bir sonuç söyleyemedikleri gibi televizyonlara çıkıp +1 kat verdik diyor. Kendi sitelerinde de bu yazıyor. Vatandaşta dolayısıyla şimdi çıkıp hakkımızı geri verin diyor” ifadelerini kullandı.

Herkes şikayetçi!

Bakırköy Belediyesi dönüşüm konusundaki beklentiyi doğru yönetemediğini belirten İnan, “Şeffaf bir şekilde çıkıp vatandaşa açıklanması gerekiyor. Çatı piyesleri ayrıca küçük olur. Yüzde doksanı ise olduğundan yüksek. Belediye bunun için 300-500 bin lira para talep ediyor. Zemin katı çıkmak için de kot alıyorlar ve para topluyorlar. Bunların kaldırılması lazım. Vatandaş nizami bir proje ile ruhsat almaya gidiyor ama belediyeye zorunlu bağış yaptırılıyor. Kentsel dönüşümden dolayı gelen vatandaştan zorunlu bağış alınmasın. Vatandaş destek beklerken zorunlu bağışla karşılaşıyor. Bu iş gölge etme başka ihsan istemeze döndü. Biz bu senaryoları Bülent Kerimoğlu’ndan biliyoruz. Yeniden güncelleme ve yeni havuz. Şimdilerde herkes şikayetçi” dedi.

Kime verecek belli değil!

Bakırköy Belediyesi’nin algı ve billboard üzerinden reklam belediyeciliği yaptığını, vatandaşa sunulan bir şey olmadığını belirten MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan, belediyenin bazı sosyal medya hesaplarını takip ettiğini, gündem olan şikayetlere anında müdahale ettiğini, bunun adının da ‘Pansuman Belediyeciliği’ olduğunu söyleyerek, emeklilere ve öğrencilere verilecek destekle ilgili eleştirilerde bulundu. İnan, “Öğrenciye yardımı kaç kişiye vereceği belli değil. Başvurulara komisyon karar verecek. Kime verecek, kaç kişiye verecek belli değil. Geçtiğimiz dönem de inceledim bu paraların verildiğinden şüphem var. Bilborda var, uygulamada yok. Kime veriliyor söylenmesi lazım. Yine bilboardlarda okulların yenilendiği yazıyor. Bakırköy’de 40’a yakın okul var. Toplam 10 okulun ikisinde gözle görülür çalışma yapılmış, gerisinde peçetelik değiştirilmiş boya badana yapılmış” eleştirisinde bulundu.

İlgili Haberler

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.