Meclis yine gerginleşti!

Meclis yine gerginleşti!
Bakırköy Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısında konuşan Ak Partili Ali Fatinoğlu, imarla ilgili çok sayıda dedikodu duyduğunu belirterek, “CHP’ye yakışmıyor” dedi. Fatinoğlu, CHP'li Uğur Dündar'ı da yalancı olmakla itham etti.

Bakırköy Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısı hareketli anlara sahne oldu. Ak Partili Meclis Üyesi Ali Fatinoğlu, Bakırköy Belediyesi’nin emeklilere yılda bir kez 5 bin lira pazar desteği hakkında konuştu. Fatinoğlu, 'hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık tutar asgari ücretin 3’te birinden az ise ihtiyaç sahibi olur' kriterini kabul etmediğini belirterek, “Bu şekil destek vermeyi size ve CHP’ye yakıştıramıyorum” dedi. Üslup konusunda kendisini uyaran meclis üyelerine ve Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz’e, “Biz seninle yıllarca omuz omuza çalıştık. Senin karakterini bilirim” diyen Fatinoğlu, “5 bin 667 liranın altında para alıyorsan ihtiyaç sahibisin demekle, bugüne kadar yaptığımız bütün konuşmakları yok ettiniz. Vereceğiniz para da senede bir kez 5 bin lira” diyerek cevap verdi.

Neden müdahil değiller?

Devamında kentsel dönüşümle ilgili eleştirilerde bulunan Fatinoğlu, +1 kat verilmesiyle ilgili ortada büyük bir yanlışlığın olduğunu ve bu konularda uzman eski Mimarlar Odası Başkanı olan Mustafa Fazlıoğlu ve İnşaat Mühendisi Teknik Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz’ün neden yeterince konulara müdahil olmadığını sordu. Tren yolunun altındaki binaların çatı katı piyeslerinin normal daire olarak verildiğini ve bunun da +1 kata karşılık olduğunu söyleyen Fatinoğlu, “Parsel bazında dönüşüm için ayrık nizam olması gerekir. Bitişik bina bazında +1 kat verdik diyorsunuz. Bakırköy’de çatı katı olmayan bina var mı?” ifadelerini kullandı.

Dedikodular var!

Yenimahalle Muhtarı Bahar Özkan’ın, Cem Karaca Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz haftalarda düzenlediği “Kentsel Dönüşümü Yetkililerle Konuşuyoruz” buluşmasına İBB’den konuyla ilgili çok önemli kişilerinin katıldığını ancak Bakırköylü yetkililerin katılmamasını da eleştiren Ali Fatinoğlu, “Sorunlara gidip çözüm önermezseniz nasıl işin içinden çıkacaksınız?” diyerek tepki gösterdi.
Kentsel dönüşümün 7 mahalle ile sınırlı olmasını da eleştiren Fatinoğlu, yeni yapılan binalarla ilgili de ciddi dedikodular olduğunu ifade etti. Bir bağış alınacaksa bunun pazarlığını CHP İlçe Başkanlığında emek vermiş kişilerin yapması gerektiğini söyleyen Fatinoğlu'na, CHP sıralarından “Bize yolsuzluk mu öğretiyorsunuz?” şeklinde karşılık verildi. Fatinoğlu, CHP'li ğur Dündar’ı da yalancı olmakla suçladı.

İftira siyaseti!

Fatinoğlu’nun iddialarına ilk olarak cevap veren Uğur Dündar, “Kişi kendinden bilir işi” diyerek öncelikle Yeşilköy-Yeşilyurt Mahalleleri’ne +kat verilmediği için eleştirileri bildiklerini, duyduklarını ve dinlediklerini ama kimseden ima yollu bile ‘müteahhitlerle anlaştınız, yaptıkları inşaatları tamamlayacakmış da ondan sonra artı kat verilecekmiş’ şeklinde birşey duymadıklarını söyledi. Öncesinde Fatinoğlu’na ‘dedikodu siyaseti’ yaptığı gerekçesi ile itham eden Uğur Dündar, “Şimdi ötesini söylüyorum. Dedikodu siyasetinden sonra, iftira siyasetine başladınız” diyerek, Başkan Ovalıoğlu’nu ziyarete gelen Ak Parti Grubunu odasında ağırladığını ve bunu da Ak Parti Grup Sözcüsü’nün Meclis'e söylediğini ifade etti. Emeklilere verilen desteğin kriterlerinin de Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın verdiği kıstasa göre yapıldığını söyleyen Uğur Dündar, “Bakanlık bize bu kıstaslara göre verebilirsiniz diyor. Mecliste konuşma hazırlığı yaparken, keşke 23 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor, bu sadaka kültürünü kim yarattı diye bir düşünseydiniz?” diyerek, yıllarca CHP’de siyaset yaptıktan sonra Ak Parti'ye geçen Fatinoğlu’nun parti değişikliğini meşrulaştırmak için bu tür iddiaları ortaya attığını ifade etti.

kut1.jpeg

BU ÜSLUBU SİZE YAKIŞTIRAMADIM

Ali Fatinoğlu’nun konuşmasının kendisini sukutu hayale uğrattığını, bir geçmişi oldukları için cevap vermek istemediğini ancak bu kez haddini aştığını belirterek söz alan Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz, “Uslubunuzu yakıştıramadım. Kendi aranızda birbirinize saygısızlık yaptığınızı da gördük ama iç işleriniz diyerek ses etmedik. 2014-2019 yılları arasında da burada meclis üyesiydim ve hiç bir zaman birbirimizi itham edici küçük düşürücü konuşmamız olmamıştır. Geldiğimizden beri sabır diyoruz ama bu kez haddinizi aştınız ve bir daha bu tür üslubu kabul etmiyoruz” dedi. Fatinoğlu’nun emekliye yapılacak yardımı eleştirmek yerine, kent yoksulluğunu ve yüzde 90 enflasyonun nedenini düşünmesini tavsiye eden Akyüz, kentsel dönüşüm konusunda da bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaması gerektiğini vurguladı. Ak Parti yönetimindeki İBB’nin 25 yıldır Bakırköy'ün kentsel dönüşümle ilgili tüm taleplerini red ettiğini, geçtiğimiz dönem CHP’nin gelmesi ile 5 binlik planların yapıldığını, çoğunluk sağlanamadığı için bunun da itirazlarla devam ettiğini söyleyen Akyüz, “AK Parti 25 yıl boyunca bir makro plan yapmadı. Ne yapıldıysa belediye başkanlarının yaptığı mikro planlar inisiyatifinde yapıldı. Allah'tan İmamoğlu ve dönüşüm ekibi geldi ve bir açılım oldu. Bu açılım da resmen bizim beklediğimiz açılımdı. Verilen bir kat Bakırköy’ün ihtiyaçlarını karşılamıyor çünkü 7 sene evvel 100 metrekare daire, 120 bin liraya yapılıyordu, şimdi ise 3 bin lira” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.