Küçükçekmece Belediyesi’nden ücretsiz YKS tercih danışmanlığı hizmeti

Küçükçekmece Belediyesi’nden ücretsiz YKS tercih danışmanlığı hizmeti
Küçükçekmece Belediyesi, gençlerin geleceğine katkıda bulunmak amacıyla ilçedeki üç farklı noktada ücretsiz YKS Tercih Danışmanlığı hizmeti veriyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, İstanbul Arel Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan danışmanlık hizmeti kapsamında; Küçükçekmece Belediyesi Gençlik Merkezi, Armonipark AVM ve Arenapark AVM'de saat 11:00-20:00 arası öğrencilere yönelik tercih danışmanlığı hizmeti sunuluyor.

ALBAYRAK: İŞ İMKANI OLAN BÖLÜMLER ARAŞTIRILMALI

Küçükçekmece Belediyesi'nde Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni olarak görev yapan Büşra Albayrak gençlere ve ailelerine tavsiyelerde bulunurken, "Tercih yaparken mutlaka bir uzmandan yardım alınması gerek. Öğrenciler üniversite tercihi yaparken güncel TÜİK verilerine bakmalı. İki yıllık diyerek ön lisans bölümlerine ön yargılı yaklaşmamalı ve mutlaka iş imkânı olan bölümleri araştırmalı. Bunların dışında tercih yaparken kişinin potansiyeli, yetenekleri ve istekleri göz önünde bulundurulmalı. Aileler ise bu süreçte gençlere çok müdahale etmemeli ve destek olmalı" diye konuştu.

İNAN: SINAVA KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ'NİN ÜCRETSİZ YKS KURSUNDA HAZIRLANDIM

Sınava Küçükçekmece Belediyesi Gençlik Merkezi'nin YKS kursuyla hazırlanan Gülşen İnan, "Gençlik Merkezi'nde YKS hazırlık sürecinde tam donanımlı bir eğitim aldım. Sınav sonucum istediğim gibi geldi ve şuan tercih dönemindeyim. Bu süreçte profesyonel destek almak çok önemli. Bugün rehberlik öğretmenimizle birlikte tercihlerimi yaptık. Bize bu hizmetleri sunan başta Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

2 Ağustos'a kadar sürecek YKS tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmak isteyenler belediyeyi arayarak randevu alabilir.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.