Ekrem İmamoğlu duyurdu! İstanbul’a 6 yeni metro hattı geliyor!

Ekrem İmamoğlu duyurdu! İstanbul’a 6 yeni metro hattı geliyor!
İstanbul’da yürütülen metro çalışmaları hakkında bilgiler veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hayata geçirilecek yeni projeleri sıraladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla kentte hizmete açılan ve yapımı devam eden metro hatlarını duyurdu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kişisel X hesabından yaptığı “Yeni metrolarla Tam Yol İleri!” başlıklı paylaşımında hizmete açılan 6 metro hattı ile birlikte yakın zamanda yapımı tamamlanacak 6 yeni metro hattına değindi.

gtptb1rxmaajmd2.jpeg

İşte 6 yeni metro hattı

İmamoğlu, İstanbul’da 2025 yılında; Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı (Yıldız-Kabataş arası), Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı (Samandıra Merkez-Sultanbeyli arası) ve Pendik Merkez-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Metro Hattı’nın, 2026 yılında Mahmutbey-Esenyurt-Bahçeşehir Metro Hattının ve 2027 yılında ise Kirazlı-Halkalı Metro Hattı’nın hizmete açılacağını açıkladı.

İBB Başkanı, hizmete açılan hatların ise; Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı (Yıldız-Mahmutbey arası), Haliç Tramvayı, Ataköy-İkitelli Metrosu, Hisarüstü-Aşiyan Feniküleri, Bostancı-Dudullu Metrosu ve Çekmeköy-Sancaktepe, Sultanbeylik Metrosu (Çekmeköy-Samandıra Merkez arası) olduğunu belirtti..

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.