Demir blokları sökülen Sefaş Köprüsü yerine Esenyurt Köprüsü geliyor!

Demir blokları sökülen Sefaş Köprüsü yerine Esenyurt Köprüsü geliyor!
Esenyurt ilçesinin simgesi haline gelen Sefaş Köprüsü ya da diğer adıyla Işıklı Köprü olarak bilinen köprüde demir blokların sökülmesi vatandaşlar tarafından tartışma konusu olmuştu. Esenyurt Belediyesi tarafından konuyla ilgili açıklama geldi.

Esenyurt ilçesinin uğrak noktalarından biri olan ve geçtiğimiz günlerde demir blokları kaldırılmaya başlanan Sefaş Köprüsü ya da diğer adıyla Işıklı Köprü, vatandaşlar tarafından neden kaldırıldığı sorusunun sorulması üzerine Esenyurt Belediyesi'nden konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Sefaş Köprüsü'nün üst bölümlerindeki demir blokların söküm işlemlerinde sona gelinmesi ile birlikte ilçe halkı tarafından merak edilen köprünün son durumu ile ilgili bilgi paylaşıldı.


Sefaş Köprüsü yerine Esenyurt Köprüsü vatandaşların hizmetine sunulacak

Esenyurt Belediyesi ilçede günlerdir konuşulan Sefaş Köprüsü'nün sökülme çalışmalarının ardından kamuoyunu bilgilendirmek açısından açıklamalarda bulundu. Buna göre söküm çalışmaları devam eden köprünün yerine "Esenyurt Köprüsü" yapılarak daha modern ve kullanışlı bir proje ile hizmet verileceğinin müjdesi verildi.

Esenyurt Köprüsü ile birlikte Doğan Araslı Bulvarı projesi çerçevesinde araçların ve yayaların geçiş güzergahı daha güvenli ve kullanışlı olacağı belirtildi.

23afa61b-0723-4c3c-abea-30619d2bd69b.webp

Esenyurt Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre; "İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Esenyurt Belediyesi iş birliği ile “Esenyurt Köprüsü ve Doğan Araslı Bulvarı Projesi” çerçevesinde, günlük binlerce aracın geçiş güzergâhı olan, Esenyurt’ta stratejik bir konumda bulunan, korozyona uğramış ve teknik olarak ömrünü tamamlamış, zamanla paslanma ve dökülmeler yaşayarak hem araç hem de yaya güvenliğini tehdit etmekte olan Doğan Araslı Bulvarı araç köprüsündeki çelik asma sistemi, daha önce çeşitli vesilelerle de dile getirdiğimiz gibi sökülüyor. Çelik asma sistemleri sökülmesi işi ile eş zamanlı olarak köprünün güçlendirme çalışmaları da devam ediyor.

Yaklaşık 64.000 m²’lik alanda gerçekleştirilecek olan projede yer alan serbest yürüyüş yolları, oturma alanları, modern kent möblesi ile çevre dostu bisiklet yolu ve benzeri ekipmanlarla bölgedeki sosyal yaşam canlandırılarak, kamuya açık alanlar artırılacak, yeşil dokular ile bütünleştirilecek; böylece çevresel ve kentsel estetik sağlanacaktır.

56da0edd-9112-45cf-b695-4ee1a3918039.webp

Esenyurt Köprüsü ve Doğan Araslı Bulvarı Projesi” kapsamında, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı ile Adile Naşit Bulvarı arasındaki 1,5 kilometrelik alanda yaya erişimini daha güvenli ve konforlu hale getiriyoruz. Bozuk malzemeleri değiştiriyor ve kot farkını düzenliyoruz. Bu sayede “Engelsiz Esenyurt” ilkemize uygun şekilde engelsiz yaya geçişini de sağlayarak, karşıdan karşıya geçişi kolaylaştıracak yeni projeleri Esenyurtluların hizmetine sunmayı planlıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.