İstanbul'da otizm eğitim okulunda otizmli gence dayak: Eğitmen ve okul müdürü gözaltına alındı

İstanbul'da otizm eğitim okulunda otizmli gence dayak: Eğitmen ve okul müdürü gözaltına alındı
İstanbul'da bir otizm eğitim ve spor okulunda otizmli bir gencin darp edilmesi üzerine konuyla ilgili inceleme başlatıldı. Eğitmen F.B. ve olaya göz yumduğu değerlendirilen okul müdürü E.U. gözaltına alındı.

İstanbul'da bir otizm eğitim ve spor okulunda otizmli bir genç, şoför olduğu iddia edilen bir şahsın acımasızca saldırısına uğramıştı. Yaşanan olay sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde bulunan otizm eğitim ve spor okulunda şoför olduğu iddia edilen şahıs, otizmli genci kenara sıkıştırmış ve yumruk ve tokatlarla çocuğu darp etmişti.

O anlar cep telefon kamerasıyla kayıt altına alınırken söz konusu görüntüleri okulda öğretmenlik yapan bir kişinin çektiği iddia edilmişti.

Aile şikayetçi oldu

Sonrasında çocuğuna şiddet uygulandığını fark eden aile hastaneye giderek darp raporu aldı. Ardından da karakola giderek oğlunu darp eden şahıstan şikayetçi oldu.

Aile, görüntülerin incelenmesini ve oğlunu darp eden görevlilerden cezalandırılmasını talep etti. Konuyla ilgili adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Emniyet'ten açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Çekmeköy ilçesi Çatalmeşe Mahallesinde bulunan ve özel gereksinimli çocuklara eğitim veren bir okulda, çocuklara şiddet uygulandığına dair görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine konuyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada, inceleme ve tanık beyanları neticesinde; olayı gerçekleştirdiği belirlenen eğitmen F.B. ve olaya göz yumduğu değerlendirilen okul müdürü E.U.'nun yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

EGM'nin, Twitter olan X'ten yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, 03.09.2024 tarihi saat 17.15 sıralarında Çekmeköy ilçesi Çatalmeşe Mahallesinde bulunan ve özel gereksinimli çocuklarımıza eğitim veren bir okulda meydana gelen olayla ilgili olarak; Okulda bulunan özel gereksinimli çocuklara şiddet uygulandığı ve bu görüntülerin sosyal medyada yayınlandığı belirlenmiş, olayla ilgili inceleme başlatılmıştır. İnceleme ve tanık beyanları neticesinde; olayı gerçekleştirdiği belirlenen eğitmen F.B. ve olaya göz yumduğu değerlendirilen okul müdürü E.U. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar tahkikat işlemlerinin akabinde kasten yaralama suçundan adli makamlara sevk edilmiştir.

İlgili Haberler

Kaynak:Güray Varol

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.