İstanbul'da maymun çiçeği paniği! İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi

İstanbul'da maymun çiçeği paniği! İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi
İstanbul'da yabancı uyruklu bir kişide maymun çiçeği hastalığı taşıdığı iddia edildi. İddiaların gündem olması üzerine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yabancı uyruklu bir şahsın maymun çiçeği hastalığı taşıdığının iddia edilmesiyle mahalleli büyük panik yaşadı.

Olay, Beyoğlu’nun Hacıahmet Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre maymun çiçeği hastalığı taşıdığı iddia edilen yabancı uyruklu şahsın evine sağlık ekipleri sevk edildi.

Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından apar topar hastaneye kaldırılan adama gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre inceleme, tetkik ve test sonucu neticesinde kişi de maymun çiçeği hastalığını olmadığı tespit edildi.

Yapılan açıklamada kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunularak Bulaşıcı hastalıkların takip ve kontrolünü yapacak gerekli donanım ve kabiliyetlere sahip güçlü bir sağlık altyapısının olduğu vurgulandı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin maymun çiçeği hastalığı taşıdığına dair sosyal medyadan haberler paylaşılmıştır. Kişi sağlık protokollerine uygun olarak gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye nakledilmiştir. Gerekli inceleme, tetkik ve test sonucu neticesinde kişi de maymun çiçeği hastalığı olmadığı tespit edilmiştir. Bulaşıcı hastalıkların takip ve kontrolünü yapacak gerekli donanım ve kabiliyetlere sahip güçlü sağlık altyapımızın olduğunun bilinmesi, sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgili Haberler

Kaynak:Güray Varol

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.