İstanbul’da ekmeğe dev zam yolda! İstanbul ekmek fiyatları ekim 2024

İstanbul’da ekmeğe dev zam yolda! İstanbul ekmek fiyatları ekim 2024
Fırıncılar Odası Başkanı, İstanbul’da ekmek fiyatlarına artış yapılması için çalışmalara başladıklarını açıkladı…

Hayat pahalılığının her geçen gün kendini gösterdiği büyükşehirlerde bu kez ekmek fiyatlarına zam yapılması gündeme geldi. Megakent İstanbul’da 10 TL’den satılan ekmeğin 15 TL’ye çıkması için çalışmaların başladığı açıklandı.

İstanbul'da ekmeğe zam mı geliyor?

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, un fiyatlarındaki artışı sebep göstererek İstanbul’da ekmek fiyatlarına zam önerisinde bulundu. Çetin, esnaf odalarına 240 gramlık ekmeğin 15 liradan satılması için talepte bulunduklarını açıkladı.

Zam için tarih verdi!

Bazı ilçelerde ekmeğin 12,5 TL’den satıldığına dikkat çeken Başkan Çetin, yılbaşına kadar İstanbul’da ekmek fiyatlarının 15 liraya yükselebileceğini söyledi.

Gizli zam gelmişti!

Öte yandan İstanbul’un bazı ilçelerinde bulunan fırınlarda ekmeğin 12 ila 15 TL aralığında satıldığı biliniyor. Ekmeğe gizli zam olarak adlandırılan bu fiyatlandırmanın yapılacak yeni zamla birlikte yükselip yükselmeyeceği de merak konusu oluyor.

İstanbul Ekmek Fiyatları 1 Ekim 2024

İstanbul’da esnaf odalarını aldığı resmi karar neticesinde 240 gr’lık ekmek 10 TL’den satılıyor. Ancak Büyükçekmece, Beşiktaş, Avcılar, Sarıyer gibi ilçelerde bulunan fırınlarda aynı ekmeğin 12 ve 15 liradan alıcı bulduğu da biliniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.