İstanbul'da 4 katlı bina tahliye edilmişti: Vali Gül'den olay yerinde inceleme

İstanbul'da 4 katlı bina tahliye edilmişti: Vali Gül'den olay yerinde inceleme
İstanbul Pendik'te İETT otobüsünün iş yerine dalması sonucu 6 kişinin yaralandığı olayda İstanbul Valisi Davut Gül, bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Dün, İstanbul Pendik'te meydana gelen kazada seyir halinde olan İETT otobüsü sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonrası cadde üzerinde bulunan iş yerine dalmış ve yaşanan kaza iş yerinde çalışan bir kişi ve İETT otobüsünde bulunan 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanmıştı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları ilk müdahalenin ardından ambulansa alarak hastaneye kaldırmıştı.

Olay yerine gelen ekipler tarafından yapılan incelemede 4 katlı binanın girişindeki kolonun zarar gördüğü tespit edilmiş ve bina tedbir amacıyla boşaltılmıştı.

Vali Gül incelemelerde bulundu

İstanbul Valisi Davut Gül sabah saatlerinde, Pendik Orhangazi Mahallesi Vatan Caddesi’nde meydana gelen kaza sonucu hasar gören binada incelemelerde bulundu.

Binada yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi alan Vali Gül’e, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız eşlik etti.

Öte yandan zarar gören bina sakinleriyle konuşan Gül, kendilerine belli bir miktarda nakdi yardım yapılacağını söyledi.

Bina sakinleriyle görüşen Gül, şu bilgilendirmeyi yaptı:

"Sizlere yeni evler lazım, bu evin akıbeti belli olana kadar. Öğleden sonra nereye taşınacağınızı ne yapacağınızı arkadaşlarımız sizi bilgilendirir. İmkanlar ölçüsünde belli bir miktarda sizlere nakdi yardım yapacağız. Sonraki süreci de takip edeceğiz. Bugünden tezi yok bir yere yerleşip, o evde yeni hayat kuracaksınız. Dolayısıyla bu binayı sonsuza kadar beklemeyeceğiz. Bu binada yapacağımız şey şu; içinden bir şey alarak mı yıkacağız, almadan mı yıkacağız. Binanın yıkılacağı belli. Bu bina burada mı yapılacak, başka yerde mi yapılacak, nasıl yapılacak, hangi kurum yapacak bunlar teknik ayrıntılar, size bilgi vereceğiz."

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.