İstanbul Evi’ne 300 bin Euro kira ödendiği iddiası: Murat Ongun'dan açıklama geldi

İstanbul Evi’ne 300 bin Euro kira ödendiği iddiası: Murat Ongun'dan açıklama geldi
İBB bütçesinde Paris’teki İstanbul Evi’ne 1 gün için 300 bin Euro kira ödendiği iddiası tartışmalara yol açarken İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun konuya dair açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) işbirliği ile Paris’te ünlü moda müzesi Palais Galliera’da “İstanbul Evi” dün açıldı.

Açılan 'İstanbul Evi' eleştirilere neden olurken eve bir gün için 300 bin euro kira ödendiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. “Palais Galliera”da 2 günlüğüne açılan İstanbul Evi’ne günlük 300 bin euro kira ödendiği iddiaları tartışmalara yol açarken konuyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun'dan açıklama geldi.

Ongun, “İstanbul Evi” ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgilerin doğru olmadığını ve evin haftalık kirasının 249 bin euro olup tüm masrafların sponsorların şartsız bağışı ile karşılandığını ifade etti.

İBB bütçesinden para harcanmadığı vurgulayan Murat Ongun sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

Paris’teki “İstanbul Evi” ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgiler doğru değildir. Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.