İstanbul raylı sistemlerde sinyal krizi, metro ve Marmaray'da 'Sinyal alınamıyor' ne demek?

İstanbul raylı sistemlerde sinyal krizi, metro ve Marmaray'da 'Sinyal alınamıyor' ne demek?
İstanbullular son haftalarda toplu taşımada özellikle raylı sistemlerde sıklıkla "Sinyalimiz kapalı olduğundan, seferimiz gecikmeli yapılacaktır." anonsuna maruz kalıyor. Sıklıkla yaşanan bu arızanın sebebinin ne olduğu merak konusu oldu...

İstanbul'un en yoğun metro hattı olan M2 metro hattı ve en çok kullanılan Marmaray'ın bir kaç haftadır sinyalin kapalı olması gündemde. Dakikalarca beklemek zorunda kalan vatandaşlar tepkili.

hq720.jpg

Zaman kayıpları yaşamı zorlaştırıyor

Sürekli yapılan 'dur kalk'lar nedeniyle iş ve okullarına yetişmekte zorlanıyorlar. Vatandaşlar özellikle ulaşımı zorlaştıran bu arızalar nedeniyle şikayetçi. İstanbul Büyük Şehir Belediye'sinden ve Metro İstanbul' dan arızaların sıklığına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

thumbs-b-c-e85bb5d578b08461d46ef985c078caa6.jpg

Sinyal nedir metro ve Marmaray'da ne işe yarar?

ATS(Otomatik Tren Durdurma), sinyal bildirisine göre trenin hızını kontrol ederek, trenin hızının azaltılması veya durdurulması için Makinisti uyarır ve bu uyarıya uyulmaması halinde treni otomatik olarak durdurur.

vse-o-professii-mashinist-poezda-1.jpg

Daha önce Metro İstanbul'un sinyal kapalı arızasına " Yoğun saatlerde tüm araçlarımız sefere çıktığından aktarma istasyonu olan Otogar istasyonunda araç yoğunluğu oluşmaktadır. Bir sonraki istasyonda araç varken sinyal sistemi diğer aracın geçişine izin vermemektedir. Bu sebepten kısa süreli beklemeler yaşanabilmektedir." şeklinde bir cevap vermişti.

Bu arızaların son zamanlarda ki sıklığı ve daha ne kadar uzun süreceği İstanbullular için merak konusu.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.