İstanbul baraj doluluk oranları ne oldu? 3 Mayıs 2024 Cuma

İstanbul baraj doluluk oranları ne oldu? 3 Mayıs 2024 Cuma
İstanbul’da kapalı ve yer yer yağışlı havaların etkili olduğu günlerde barajların son doluluk oranları da merak konusu oluyor. İşte İSKİ’nin açıkladığı son rakamlar…

İSKİ, İstanbul barajlarının doluluk oranlarını günlük olarak açıklamaya devam ediyor. İstanbul’da bir haftadır etkili olan güneşsiz günlerde yağan yağmurların kentteki barajlara etki edip etmediği de araştırılıyor. Peki İstanbul barajlarındaki son durum ne, doluluk oranları yüzde kaç?

İSKİ’nin internet sitesinde yer alan rakamlara göre, İstanbul’da 3 Mayıs 2024 Cuma günü barajların doluluk oranları yüzde 82,97 olarak açıklandı. Bir önceki gün yüzde 82,95 olan doluluk oranının yüzde 0,02 arttığı görüldü.

Öte yandan İstanbul’daki baraj doluluk oranlarının bir önceki yıla göre ise büyük bir artış gösterdiği belirlendi. İstanbul’da 2023 yılının mayıs ayında baraj doluluk oranları yüzde 48,79 olarak açıklanmıştı.

İstanbul’da 3 Mayıs 2024 günü açıklanan verilere göre, kentte doluluk oranı en yüksek olan baraj yüzde 92,4 ile Ömerli olurken, ikinci sırada ise yüzde 92,06 ile Terkos barajı onu izledi. Su seviyesi en düşük olan baraj ise yüzde 62,16 ile Sazlıdere Barajı oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.