İmamoğlu'nun danışmanı, 'Ahmak Davası'yla ilgili çıkan 'iddialar yerine gerçekleri hatırlattı': 'Gerçek özeti budur'

İmamoğlu'nun danışmanı, 'Ahmak Davası'yla ilgili çıkan 'iddialar yerine gerçekleri hatırlattı': 'Gerçek özeti budur'
YSK üyelerine hakaret ettiği iddiası ile hapis cezasına çarptırılan Ekrem İmamoğlu’nun İstinaf Mahkemesi’nde olan davası hakkında çıkan iddialar tartışma yarattı. Murat Ongun söz konusu konuyla ilgili sosyal medya hesabından dikkat çeken ifadeler kullandı

Murat Ongun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen 'Ahmak Davası'na ilişkin çıkan iddialar hakkında açıklama yaptı.

Ekrem İmamoğlu'na, 4 Kasım 2019 tarihinde yaptığı basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği iddiası ile dava açılmış ve 14 Aralık 2022'de mahkeme, İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verdiğini açıklamıştı.

Savcılık tarafından kararın usul ve yasaya aykırı olduğu, bu nedenle istinaf kanun yoluna başvurulacağı gerekçesiyle mahkemeye başvuru yapıldığı belirtilmişti.

Son olarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu hakkında yürütülen Ahmak Davası’nın son durumu hakkında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nden bilgi istedi. Ancak verilen yanıtta dava dosyasının halen inceleme yapılmak üzere atama beklemekte olduğu ve henüz bir karar verilmediği bilgisi verildi.

İmamoğlu 5 yıl siyaset yapamayacak iddiası

Fakat davaya ilişkin ortaya atılan iddialar siyaset gündeminde tartışmalara sebep oldu. Gazeteci Talat Atilla, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçundan yürütülen dava hakkında İmamoğlu'na "5 yıl süreyle kamu haklarından mahkumiyet" kararı verildiğini iddia etti.

Öte yandan Atilla yazısında, henüz İmamoğlu'na tebliğ edilmeyen kararın Yargıtay tarafından onanması durumunda İmamoğlu'nun önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını aktardı.

Murat Ongun'dan açıklama

İddialar ise kısa sürede yankı uyandırdı.

Nitekim İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çıkan iddialar hakkında konuştu.

Davaya ilişkin iddialar yerine gerçekleri hatırlamakta fayda olduğunu ifade eden Ongun, şunları yazdı:

"-İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3 ayrı bilirkişi raporuna rağmen sanki YSK üyelerine hakaret etmiş gibi gösterildi.

-YSK üyelerinden 4’ü, İmamoğlu’nun sözlerinin “mağduru” olmadıklarını mahkemeye bildirdi. Diğer üyeler, tebligata rağmen davaya hiç katılmadı.

-Dava süreci başladı, bir süre sonra Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı Yerel Mahkeme’nin hakimi değiştirildi.

-HSK, mahkeme hakimi ile ilgili “İmamoğlu’na ceza verilmesi için tehdit edildim” iddialarını araştırmadı. Teamüllere aykırı olarak Samsun’a sürülen hakim yerine, yeni hakim atandı.

Yeni hakim yargılamayı hızlıca bitirdi ve hapis cezası ile siyasi yasak kararı aldı. Acele alınan kararda istenen hapis cezasının süresi yanlışlıkla fazla yazıldı. Hapis cezası 2 yıl 7 ay 15 gün olarak düzeltildi.

Karar, İstinaf Mahkemesi’ne gönderildi.

-Dosya İstinaf Mahkemesi’nde incelenme sırası beklerken, İstinaf Mahkemesi heyeti de değiştirildi.
“Ahmak Davası’nın” gerçek özeti budur. Başka söze gerek yok."

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.