Silivri’de Değirmenköy Tarım Şenliği başladı!

Silivri’de Değirmenköy Tarım Şenliği başladı!
Silivri’de başlayan Değirmenköy Tarım Şenliği yoğun katılıma sahne olan bir açılışla kapılarını araladı.

Silivride tarım ve üretime dikkat çekmek amacıyla Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Değirmenköy Tarım Şenliği 16 Ağustos Cuma günü başladı. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, üç gün sürecek şenliğe tüm ilçe sakinlerini davet etti.

Tarım ürünlerinin sergilendiği, üretici ile alıcıyı buluşturan Değirmenköy Tarım Şenliği Değirmenköy Meydanı’nda kapılarını açtı. Değirmenköy Köylü Pazarı’na da ev sahipliği yapan şenliğin açılışında Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu da hazır bulundu.

photo-1723840032.jpg

Geleneksel olarak düzenlenen Silivri Değirmenköy Tarım Şenliği’nin açılışına; Başkan Balcıoğlunun yanı sıra, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Atalık, Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, Silivri Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Trakya Birlik Başkanı Turgay Sakarya, Silivri Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı Metin Oral, İlçe Tarım Müdürü Nuri Ertuğrul, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve Değirmenköylü vatandaşlar katıldı.

Üç gün boyunca devam edecek olan Değirmenköy Tarım Şenliği’nin bölge tarımına önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Festivale katılan üreticiler, modern tarım ürünlerini stantlarda sergileyerek alıcılarla buluşturuyor.

Festivalde yapılan açılış töreninin ardından Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ve katılımcılar fuarda yer alan stantları tek tek gezerek üreticilerden ürünleri hakkında bilgi aldı.

Törende konuşan Bora Balcıoğlu, geçmişte Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak tarım desteklerini sürdürdüğünü ve bu desteklerin devam edeceğini belirterek, tarım arazilerinin korunmasının önemine dikkat çekti. Tarım arazilerinin imarlı arazilere göre beş kat değer kazandığını belirten Başkan Balcıoğlu, toprağa sahip çıkmanın hayati önem taşıdığını ifade etti.

Silivri Belediyesi olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde tarıma gönül veren her vatandaşa destek vereceklerini vurgulayan Başkan Balcıoğlu, tarımsal üretim ve araştırma merkezinin de önemine değindi. Özcan Işıklar Başkan ile birlikte kurulan bu merkezin, tarımda kendi kendine yetebilmenin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti.

Konuşmasında, geleceğin tarım uzmanlarını yetiştirme hedeflerinden de bahseden Başkan Balcıoğlu, “Beton rantı peşinde koşanlar olabilir, ancak biz inatla tarım ve üretim diyeceğiz. Toprağımızı koruyacak ve Silivri’nin bereketini geleceğe taşıyacağız,” şeklinde konuştu.

Başkan Balcıoğlu, tarımın ve toprakların korunmasının tüm toplumun ortak mirası olduğunu belirterek, bu mirası geleceğe taşımak için hep birlikte çalışacaklarını ifade etti. Tarım Şenliği’nde, tarımın önemine dikkat çekmek ve çiftçileri desteklemek amacıyla yapılan etkinliklerin, Silivri’nin ve Türkiye’nin tarımsal potansiyelini güçlendirmeye yönelik katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.