BMW'den kritik geri çağırma: Hava yastığı sorunu 1,3 milyon aracı etkiliyor

BMW'den kritik geri çağırma: Hava yastığı sorunu 1,3 milyon aracı etkiliyor
Almanya merkezli otomobil üreticisi BMW, Takata marka hava yastığı sistemindeki arızadan ötürü kapsamlı bir geri çağırma kararı aldı. Şirket konuya dair yaptığı açıklamada, bu sorunun güvenlik riskleri nedeniyle derhal müdahale gerektirdiğini ifade etti.

BMW yetkilileri, hava yastığı sisteminde tespit edilen sorunların, kaza anında hava yastıklarının beklenen şekilde açılmamasına yol açabileceğini belirtti. Bu tehlike nedeniyle otomobil devi BMW Çin’de üretilen 1,36 milyon otomobilini geri çağırma kararı aldı.

Reuters haber ajansından alınan bilgilere göre dev firma, sorunun 2003-2017 yılları arasında üretilen modellerinde ortaya çıktığı bildirildi.

Hava yastıkları ücretsiz değiştirilecek

Şirket, etkilenen araçların sahiplerine doğrudan ulaşacak ve gerekli onarımların yapılabilmesi için yetkili servislerle iletişime geçmeleri çağrısında bulunacak. BMW, geri çağırma sürecinin hızlı ve sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için özel bir çalışma başlattı. Başlatılan çalışma kapsamında hava yastığı sisteminde yapılacak güncellemeler için araç sahiplerinden herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.