Filistin'deki soykırıma dikkat çekmek için Çamlıca'dan yüzlerce balon bırakıldı

Filistin'deki soykırıma dikkat çekmek için Çamlıca'dan yüzlerce balon bırakıldı
TÜRGEV tarafından düzenlenen protestoda Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için gökyüzüne yüzlerce balon bırakıldı.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla Çamlıca Camii'nde gökyüzüne yüzlerce balon bıraktı. TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fatmanur Altun, "Bir an önce barış gelir. Filistin özgür olur diyerek ümitlerimizi yeşertmeye çalışıyoruz. Bu şekilde akılda tutma çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek ve uygulanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla Üsküdar'da bulunan Çamlıca Camii'nde bir araya gelen TÜRGEV üyeleri ve öğrenciler gökyüzüne yüzlerce kırmızı balon bıraktı. Etkinlikte konuşan TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Fatmanur Altun, "Evet bugün 19 Mayıs. Bu tarihi de aslında vesile ederek Filistin'de yaşanan büyük soykırıma bir kez daha dikkat çekmek için bugün bir araya geldik. Biliyorsunuz İngiliz sokak sanatçısı Banksy'nin yarattığı bir akım var. Balonlu kız akımı. Dünyada pek çok sosyal meseleyle ilgili balon akımı kullanılmıştı. Daha önce Suriye savaşına dikkat çekmek için de bu akım kullanıldı. Bugün de işte Filistin'de yaşanan soykırım meselesine bu akım uygulanıyor ve biz de buna bir destek vererek dünya kamuoyunun bu meseleyi canlı bir şekilde hatırlaması ve bu hatırda tutma çalışmalarına bir destek vermek için aslında bu çalışmayı yaptık. Çünkü şu çok bariz bir şey bu Filistin'deki soykırımla ilgili şu anda savaş adeta iki tarafta sürüyor. Bir tarafta sahada bir soykırım var ve orada Filistin halkının hayatta kalmak için, var olabilmek için verdiği destansı bir mücadele var. Biz de burada bugünü vesile tutarak bu hatırlama ve hatırlama ve asla gündemden düşürmemeyle ilgili verilen bu savaş aslında dediğim gibi savaşın bir yönü bu. Bu savaşa bir destek vermek ve buradan aslında Filistin'e o zeminde verilen bu varolma mücadelesinin soykırıma karşı hayatta kalma mücadelesine destek vermek için buradayız. Bu uçan balonların inşallah Filistin'deki çocukların üzerine bombalar düşmesi yerine başların uçacak balonların bir sembolü olmasına temenni ederek bu balonları havaya uçurduk. Bir an önce barış gelir. Filistin özgür olur diyerek ümitlerimizi yeşertmeye çalışıyoruz. Bu şekilde akılda tutma çalışmalarına destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"İSRAİL'İN BİR TERÖR DEVLETİ OLDUĞUNU DİLE GETİRECEĞİZ"

TÜRGEV adına açıklama yapan Beyza Nur Topal, "Biz gençler sesimiz tüm kulaklarca işitilene kadar, İsrail'in bir terör devleti olduğunu dile getireceğiz. İsrail'in attığı her bombaya karşı, Gazze'de direniş çiçeklerinin açtığına şahidiz. Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında, umutla ve imanla her daim arkalarında olmaya devam edeceğiz. Tarihin haklı tarafında bulunmak boynumuzun borcu. Bu anlamlı günde en büyük temennimiz zulüm altındaki tüm insanlığın, gökyüzünde serbestçe dolaşan balonlar misali özgür olması. Çocukların üzerindeki semada bombaların değil, balonların uçacağı günlerin temennisiyle elinizdeki balonları göğe bırakmanızı rica ediyorum. Yaşasın Özgür Filistin! Yaşasın Gençlik!" ifadelerini kullandı. Etkinliğe katılan Yekta Yurdakul ise, "Burada Filistinli kardeşlerimiz için balon bırakacağım. Gazze ve Filistin'deki durumları görünce çok üzüldüm. Empati kurdum ve onların yerinde olmak o kadar acı verici bir duygu ki anlatamam. Filistinli kardeşlerimiz için burada balon bırakacağız. İnşallah bu savaş en kısa sürede biter" şeklinde konuştu.

Filistin'deki soykırıma dikkat çekmek için Çamlıca'dan yüzlerce balon bırakıldı

Filistin'deki soykırıma dikkat çekmek için Çamlıca'dan yüzlerce balon bırakıldı

Filistin'deki soykırıma dikkat çekmek için Çamlıca'dan yüzlerce balon bırakıldı

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.