Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvayı geliyor! Bayrampaşa - Eyüpsultan Tramvay Hattı kaç durak, istasyonlar ne, nereye bağlanacak?

Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvayı geliyor! Bayrampaşa - Eyüpsultan Tramvay Hattı kaç durak, istasyonlar ne, nereye bağlanacak?
İBB tarafından hayata geçirilecek Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın detayları belli oldu. Peki Bayrampaşa-Eyüpsultan tramvay hattı kaç duraktan oluşuyor, istasyon isimleri neler, ne zaman açılacak?

İstanbul’a yeni bir tramvay hattı geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) tarafından hayata geçirilecek Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’na ait detaylı bilgiler paylaşıldı.

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı kaç durak, hat uzunluğu ne?

İBB’nin yapımına başlamaya hazırlandığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı, 3,2 kilometrelik bir uzunluğu sahip olacak. Toplam 5 istasyondan oluşacak olan hatta tek yönde yolculuk süresinin ise 7,45 dakika olması öngörülüyor.

gtma9q-wcaap4uf.jpeg

Bayrampaşa-Eyüpsultan Tramvay Hattı istasyonları

3 kilometreden fazla uzunluğu sahip olacak Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı tek yönde beş ayrı istasyondan oluşacak. Tramvay hattında yer alacak durakların isimleri ise henüz netleşmezken istasyonların; Bayrampaşa Meydan, Bayrampaşa, Demirkapı ve Eyüp'te yer alması bekleniyor.

Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvayı ne zaman açılacak?

İBB’nin 2022’den bu yana çalışmalarını sürdürdüğü Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı için çalışmalar 2024 yılının ortasında başlayacak. Hattın 2027 yılında hizmete açılması bekleniyor. Yapım çalışmaları nedeniyle Bayrampaşa Meydanı’nın trafiğe kapalı olacağı belirtildi.

1721804764-ey-psultan-bayrampa-a-tramvay-hattinin-yapimina-ba-laniyor-1.jpeg

Bayrampaşa - Eyüpsultan tramvayı hangi hatlara bağlanacak?

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı, İstanbul’da seferleri devam eden birçok toplu ulaşım aracına entegre olacak. 2027 yılında açılacak hattın; Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı ile entegrasyonu sağlanacak.

fxdgardx0aelipm.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.