Eğitim Maratonu'nda konuşan Başkan Çalık: Yoksulluk çocukların kaderi olamaz!

Eğitim Maratonu'nda konuşan Başkan Çalık: Yoksulluk çocukların kaderi olamaz!
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eğitim Maratonu etkinliğinde konuştu. Beylikdüzü Belediyesi’nin Beslenme Saati Uygulaması hakkında bilgiler veren Başkan Çalık," Yoksulluk çocukların kaderi olamaz” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi Başkanı Mehmet Murat Çalık, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla düzenlediği ‘Eğitim Maratonu’na konuşmacı olarak katıldı. Ankara Çankaya Anıt Park’ta halka açık ve 24 saat sürecek olan Eğitim Maratonu’nun açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve başarılı eğitim uygulamaları örnekleri olan 5 ilçe belediye başkanın da olduğu siyasetçiler de gün boyunca farklı konu başlıklarında sunum yapacak. Etkinlikte 21 ana başlıkta, 100’ün üzerinde eğitim konusu ele alınacak. Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, akademisyenler, uzmanlar, eğitim sendikaları genel başkan ve yöneticileri, araştırmacı ve yazarlar, düşünce kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile siyasetçilerden oluşan 100’den fazla konuşmacı ilgili konularda sunumlar yapacak.

Çocuk yoksulluğu giderek artıyor

Eğitim Maratonu’nun “Eğitim Ortamlarının Niteliği” başlığıyla gerçekleştirilen oturumunda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü’nden Türkiye örnek olan Beslenme Saati Uygulaması hakkında bilgileri dinleyicilerle paylaştı. Başkan Çalık konuşmasında, “Ne yazık ki ülkemizde çocukların yüzde 12’si yetersiz beslenme ile karşı karşıya. Türkiye Ekonomi Politikaları Vakfı’nın yayınladığı ‘Çocuk Yoksulluğu Raporu’na göre, 2016’dan beri Türkiye’deki çocuk yoksulluğu katlanarak artıyor. 7 milyon çocuk yoksulluk içinde yaşıyor. Beslenme çantaları boş bir şekilde okula giden çocuklar büyük bir hayal kırıklığı ve buhran yaşıyor. Beylikdüzü Belediyesi olarak bir çocuğun kaderi asla yoksulluk olamaz dedik. Bu sözden yola çıkarak çözümler üretmek istedik. Beylikdüzü Mutfağında hazırladığımız ürünleri sosyal incelemeleri yapılmış olan ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına her gün ulaştırıyoruz” dedi.

alik-yoksulluk-cocuklarin-kaderi-olamaz-3.webp

Binlerce çocuğa destek verildi

Sosyal devlet ilkesi ile toplumsal yaraları hafifletmeye çalıştıklarını ve bu kapsamda “Beslenme Saati Uygulaması'nı başlattıklarını vurgulayan Başkan Çalık, “Günlük menülerimizi gıda mühendislerimiz ve diyetisyenlerimiz aracılığıyla hazırlıyoruz. Menüleri, çocukların alması gereken kaloriye göre hazırlıyoruz. Beslenme saati programımızı, belediyemizin kısıtlı imkânları ile yapıyoruz. Bu proje sosyal adalet projesidir. Şubat 2022’den bu yana 10 mahalle, 35 merkezde 4 bin 357 çocuğumuza 470 bin beslenme gıda paketini ulaştırdık. Yoksulluk çocukların kaderi olamaz! Çocuklarımızın yetersizlik duygusuyla ve öfkeyle değil öz güvenli ve mutlu gelişmesini istiyoruz. Tek bir çocuğumuzun dahi beslenme hakkından mahrum kalmasına göz yumamayız. Esas amacımız çocukların mutluluğudur” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.