"Bakırköy Belediyesi bu katliamın öncüsü olamaz!"

"Bakırköy Belediyesi bu katliamın öncüsü olamaz!"
Bakırköylü hayvanseverler, ilçe genelindeki sokak köpeklerinin toplatıldığını belirterek, “Bakırköy Belediyesi bu katliamın öncüsü olamaz!” dedi.

AK Parti’nin "başıboş köpekler" sorununun çözümü için "sokak hayvanlarının uyutulması" maddesini de kapsayan yasa değişikliği teklifine tepki gösteren Bakırköylü hayvanseverler, ilçe genelindeki sokak köpeklerinin toplatıldığını belirterek, “Bakırköy Belediyesi bu katliamın öncüsü olamaz!” dedi.

AK Parti’nin sokak hayvanlarına ilişkin Meclis’e sunmaya hazırlandığı yasa teklifinde köpeklerin katledilmesinin öngörüldüğünün açık olduğunu vurgulayan hayvanseverler, iddia edildiği gibi sokak hayvanları sorunun tek çözümünün yetkili tüm kurumların eş zamanlı yürüteceği kısırlaştırma ve rehabilitasyon seferberliği ile mümkün olacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Zuhuratbaba Mahallesi’nde toplatılan sokak köpekleriyle ilgili hayvanseverlerin verdiği tepkiye karşılık Bakırköy Belediyesi yaptığı açıklamada, “Patili dostlarımız iç parazit, dış parazit, kısırlaştırma işlemleri için barınağımızda rehabilitasyona alınmıştır” demişti. Söz konusu hayvanların hala barınakta tutulduğunu, yapılan toplatılmanın da, hala daha barınakta tutulmalarının da yasaya aykırı olduğunu savunan hayvanseverler, “Tutulma gerekçesi ne?” dedi.

whatsapp-gorsel-2024-05-23-saat-21-00-46-dcafa03f.jpg

Şimdilerde toplatılan hayvanların ise ne sebeple toplatıldığına anlam veremediğini ifade eden hayvanseverler, Bakırköy Barınağında, köpek salımından sorumlu müdür Erol Tuncer’in havlayan her köpeği toplayacağını kendilerine beyan ettiğini söyleyen hayvanseverler, yarın da Florya Şenlikköy bölgesindeki köpeklerin toplanacağı bilgisini aldıklarını, yapılan toplatılmaların da Sağlık Müdürü Mustafa Kemal Mısırlıoğlu talimatıyla yapıldığı iddia edildi.

İktidarın "sokak hayvanlarının uyutulması” hayvanseverlerin ise ‘Katliam’ olarak nitelendirdiği kanun maddesi için harekete geçtiği bu günlerde, Bakırköy Belediyesi’nin de hayvanları toplamak için harekete geçmesi “Yazıklar olsun” dedirtti.

Bakırköylü hayvanseverler, Başkan Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu’nun adaylığı döneminde Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Kemal Mısırlıoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda, kendilerine “Hayvanlarda bizim canlarımız” diyen Ovalıoğlu’na verdiği sözleri hatırlattı. Ovalıoğlu’nun kendilerine, “Öncelikli yapacağımız iş etkili kısırlaştırma. İkincisi barınak koşullarını iyileştirme. Sorunu belli, çözüm belli. Bakırköy olarak gerek değerlerimiz açısından gerekse sosyo ekonomik seviyemiz açısından hem biz bize, hem de belediye olarak kendimize yetecek kapasitedeyiz. Kamusal alanlarımıza sahip çıkarsak, kendi değerlerimizi yine kamu menfaatine kullanırsak biz bu işin altından kalkarız.” diyerek asıl meselenin niyet olduğunu ifade ettiğini belirten hayvanseverler, “Bu ne perhiz, bu ne lahana” diyerek, Ovalıoğlu’ndan konuyla ilgili açıklama beklediklerini söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum