Avcılar'da güzel işler oluyor

Yerel seçim sonrası her ilçede, her kentte belediye başkanlarının karnesi çıkartılıyor, değerlendirmeleri yapılıyor.

Kuşkusuz bu noktada en çok merak edilen kentlerin arasında da belediye başkanı değişen yerler geliyor. Zira yeni gelen belediye başkanlarının halk nezdindeki kabulü ve neleri yapıp neleri yapamadığı çok tartışılan bir konu.

Yerel seçimin üzerinden ram olarak 3 ay geçti. 3 ayda hiçbir belediye başkanından mucizeler yaratması ve çok harika işler yapması beklenemez belki ama halkla kurduğu iletişim ve küçük de olsa yaptığı işler, belediyede gerçekleştirdiği atamalar, yapılanmalar ve idari kadro da göz önünde bulundurulabilir.

Bu bağlamda bizzat yaşadığım Avcılar hakkında birkaç kelam etmekte fayda görüyorum. 31 Mart seçiminde Utku Caner Çaykara'nın belediye başkanı olduğu Avcılar'da işler nasıl gidiyor? Hemen söyleyeyim ve hiç uzatmayayım ki; iyi gidiyor! Ama neden iyi gidiyor? Cevabı çok basit;

5 yıllık Turan Hançerli ve yine ondan önceki 5 yıllık Handan Toprak döneminin ardından Avcılar'da çok farklı bir başkan profili var. Bir defa genç. 1991 doğumlu bir belediye başkanından söz ediyoruz. Gençliğinden çok fazla güç alıyor. Sürekli dışarıda, halkın içinde. Kah bir caddede esnafla sohbet ediyor, kah bir Avcılarlı vatandaşın evinde kahvaltıya misafir oluyor kah bir parkta çocuklarla, ailelerle bir araya geliyor. Sosyal medyadan da izleyebilirsiniz; gece gündüz sürekli halkın içinde olan bir başkandan söz ediyoruz. Eski belediye başkanlarında Avcılar'da böyle bir özellikten söz etmemiz mümkün müydü? Elbette değildi. Bu anlamda Utku Caner Çaykara tebriği hak ediyor.

Diğer konulara gelirsek. Belediyede yeni bir yapılanma var. Eski dönemden gelen ve alışılagelmiş neredeyse yeri asla değişmeyen kimseler artık yok! Yeni yüzler, yeni simalar var. Her biri Çaykara'nın kendisi gibi genç, çalışkan ve idealist kimseler. Bu yönüyle de Avcılar'da işler iyi gidiyor diyebiliriz. Siyaset ile yerel yönetim arasında dirsek koymuş bir anlayış var. Bu kötü bir şey değil. Meclis üyelerinin yönetimde şurada burada belediye başkanı edasıyla gezdiği anlayışın önünü kesen bir şey. Anlamlı bir bariyer. Bunu da ifade etmememizde fayda var.

Gelelim bir de olup bitenlere. Tabii Çaykara'nın elinde sihirli değnek yok. Ama yine de 3 ayda yapılan güzel işler var. Neler var?

Mesela Denizköşkler Mahallesi'nde ağır hasarlı binalar tespit edildi. 20 kadar binanın yıkımına başlandı. Yine hasarlı olduğu tespit edilen binaların acil bir şekilde kentsel dönüşüme dahil edilmesi için belediyenin çok ciddi çalışmaları var.

Özgür Özel'den Çaykara'ya övgü var

Fatih Altaylı'nın Youtube kanalına konuk olan CHP Lideri Özgür Özel, "Yerel seçimdeki tarihi başarıyı nasıl kazandınız?" sorusuna verdiği yanıtla CHP'nin genç belediye başkanlarına övgüler düzdü. Özel, "Biz gençlere güvendik. Bakın Çankaya'da, Tuzla'da 30'lu yaşlarının başında belediye başkanlarımız var. En önemlisi Avcılar'a bakın. Gençlik Kolları MYK Üyesi olan arkadaşımız Avcılar Belediye Başkanı seçildi. Şu anda hala Gençlik Kolları MYK Üyesi olarak da görevini sürdürüyor. Biz gençlere değer veriyoruz ve gençler de bizi hiç yanıltmıyor. Her birinden gelecek adına çok şey bekliyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Anıl Boduç Arşivi