Avcılar’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Avcılar’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Avcılar’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gençler gün boyu süren Gençlik Şöleni’nde keyifli anlar yaşarken, saat 19.19’da düzenlenen Fener Alayı’na binlerce vatandaş katıldı. 19 Mayıs coşkusunun sel olup taştığı Ambarlı Sahil’de Gülşen konseriyle Avcılarlılar unutulmaz bir gece yaşadı.

Avcılar’da 19 Mayıs Kutlamaları

Avcılar’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yılı kutlamaları Hükümet Konağı önünde düzenlenen resmi törenle başladı. Bayram kutlamalarının ikinci adresi ise Atatürk Parkı oldu. Atatürk heykeli önünde buluşan siyasi parti ve STK temsilcileri, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve saygılarını sundu.

Gençler Şölende Buluştu

Avcılar Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Şöleni düzenlendi. Avcılar Sahil Güreş Alanı’nda düzenlenen Gençlik Söleni’ne Avcılarlı gençlerin ilgisi büyüktü. Badminton’dan Masa Tenisi’ne, Kürek’ten Ayak Tenisi’ne, Muay Thai iden Güreş’e kadar bir çok branşta düzenlenen etkinliklere gençlerin ilgisi büyüktü. Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’da gün boyu süren şölende gençlere eşlik ederek onlarla birlikte etkinliklere katıldı.

Saat 19.19’da Fener Alayı

19 Mayıs Avcılar’da binlerce kişinin katıldığı Fener Alayıyla coşkulu şekilde kutlandı. Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara öncülüğünde binlerce vatandaşın katıldığı Fener Alayı coşkusuna; CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Muharip Gaziler ve sivil toplum kuruluşları da ortak oldu. Saat 19.19’da Halide Edip Adıvar Parkı’nda başlayan yürüyüş, marşlar ve sloganlar eşliğinde devam ederek Gülşen Konseri’nin düzenleneceği Ambarlı Sahil İspark alanında son buldu.

Gülşen’den Unutulmaz Konser

Gün boyu kenti saran 19 Mayıs coşkusu, Fener Alayı’nın ardından düzenlenen Dj Performansı ve Gülşen konseriyle zirveye çıktı. Ambarlı Sahil’de şarkılarını söyleyen ünlü sanatçıya alanı dolduran binlerce kişi eşlik etti. Konser finalinde çiçek verme geleneğini çevreci bir tutumla değiştiren Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, sevilen sanatçı adına fidan bağışında bulunduğu sertifikayı hediye etti.

Özgür Çelik’ten Başkan Çaykara’ya Teşekkür

19 Mayıs coşkusuna Avcılarlılarla birlikte yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik; “Bugün İstanbul’un dört bir yanında belediyelerimiz çok çeşitli etkinlikler düzenliyorlar. Ama ben bugün Avcılardayım, bunun bir anlamı var. Bizleri İstanbul’un en genç belediye başkanlarından Utku Caner Çaykara sizlerle buluşturdu. İstanbul’un en genç belediye başkanlarından olan Utku Caner Çaykara’ya bu güzel organizasyon için hep birlikte bir teşekkür edelim mi? Derler ki geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez. 19 Mayıs bu topraklar için çok önemli çok büyük bir adamdır. 19 Mayıs Anadolu’nun işgalden kurtuluşunun ilk adımıdır. Bugün bizlere düşen çok önemli bir görev var; Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı o günkü inançla, kararlılıkla ülkemiz için hep birlikte çalışmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığından yürüyen gençler; Türkiye’yi daha demokratik bir ülke haline getirmek için, Cumhuriyetimizin değerlerini korumak için hep birlikte sizlerle beraber mücadeleye devam edeceğiz. Bir çift mavi gözün ışığında mücadelemiz hiç bitmeyecek” dedi.

Çaykara: Kutlu olsun 19 Mayıs, yaşasın Cumhuriyet!

Konuşmasında 19 Mayıs’ın önemini vurgulayarak başlayan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, gençlere seslendi. “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yükselme idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. Biz de bunu görmekle bahtiyar olacağız.” Buradan sizlerle birlikte söz veriyoruz: Yorulmayacağız. Senin izinden ve yolundan dönmeyeceğiz. Hayalini kurduğumuz Avcılar için, İstanbul için, Türkiye için daha çok çalışacağız. Çünkü biz Atatürk gençliğiyiz! Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz! Kutlu olsun 19 Mayıs, yaşasın Cumhuriyet!” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.