29 Mayıs İstanbul’un Fethi resmi tatil mi 2024? 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü okullar açık mı?

29 Mayıs İstanbul’un Fethi resmi tatil mi 2024? 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü okullar açık mı?
Milyonlarca İstanbullu, İstanbul’un Fethi’nin kutlanacağı 29 Mayıs günü okulların tatil olup olmayacağını araştırıyor.

29 Mayıs 1453 günü Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u Fethi her yıl megakentte törenlerle kutlanıyor. Peki bu sene 571.’si kutlanacak olan İstanbul’un Fethi’nin yıldönümünde kentteki okullar tatil olacak mı? İşte birçok öğrencinin ve velinin merak ettiği sorunun yanıtı…

İstanbul’da 29 Mayıs İstanbul Fethi’nin yıldönümü sebebiyle resmi tatil ilan edilip edilmediği araştırılıyor. Ancak 2024 yılı resmi tatil günlerine bakıldığında 29 Mayıs’ın tatil olarak kabul edilmediği görülüyor. Bu nedenle İstanbul’da 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü resmi tatil olmayacağı için devlet dairelerinin ve resmi kurumla kuruluşların normal mesailerine devam etmesi bekleniyor.

Öte yandan İstanbul’da ilk, orta, lise ve üniversite düzeyindeki okulların da 29 Mayıs günü tatil olup olmayacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Bu neden 29 Mayıs 2024 Çarşamba İstanbul’un Fethi’nin yıldönümünde İstanbul’da bulunan eğitim kurumlarında öğrenime devam edileceği biliniyor.

29 Mayıs İstanbul Fethi’nin yıldönümünde okulların tatil edileceğine ilişkin bir bilgi paylaşıldığında haberimiz güncellenecektir.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.