Van'da kayıp olan Rojin Kabaiş bulundu mu?

Van'da kayıp olan Rojin Kabaiş bulundu mu?
Van'da kaybolan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş'in bulunup bulunmadığı ve nerede olduğu merak ediliyor. Peki 21 yaşındaki Rojin Kabaiş bulundu mu, nerede?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş'in bulunup bulunmadığı merak ediliyor. Kabaiş, son olarak 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeği yemesinin ardından dışarı çıkmıştı. Genç kız geri dönmeyince, telefonla arayan ancak ulaşamayan arkadaşları önceki gün saat 12.00 sıralarında polise haber verdi. Gelişme sonrası polis ekipleri ise olay hakkında çalışma başlattı. Peki Rojin Kabaiş bulundu mu?


ROJİN KABAİŞ BULUNDU MU?


Polisin olay hakkında çalışmaları devam ediyor. Polisler yaptığı araştırmada, Rojin Kabaiş'in 27 Eylül gününde saat 18.30'da Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamaya gideceğini belirttiği, ancak beraber gitmeyi teklif ettiği arkadaşının ise olumsuz yanıt verdiği öğrenildi.

Önceki gün Karaiş’in arkadaşları, Van Gölü sahilinde arama gerçekleştirildi. Yapılan aramalarda kayıp Rojin’e ait olduğu belirtilen cep telefonu ve kulaklığa erişildi.

Ayrıca bölgeye gelen polis dalgıç, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ile itfaiye ekipleri, gölde tekne ve botlar aracılığıyla arama çalışması gerçekleştirdi. Aramaların yapıldığı sahil bölgesine güvenlik şeridi de çekildi. Yine Kabaiş’in ailesi de çalışmaların yapıldığı bölgeye geldi.

28 Eylül günü sahilde dolaşan öğrenciler Rojin'e ait cep telefonu, su şişesi ve keki buldu. 3 gündür kendisinden haber alınamayan Kabaiş'in babası Nizamettin ve anne Aygül Kabaiş de Diyarbakır'dan Van'a gelerek yürütülen çalışmaları takip etmeye başladı.

ANNESİYLE TELEFONDA KONUŞMUŞ

Rojin'in kaybolmadan önce en son annesi ile de telefonda görüştüğü ortaya çıktı. Genç kızın annesine ‘Markete gidip hazır kahve alacağım.’ dediği ve annesinin de, ‘Al hemen yurda geri dön, geç kalma.’ dediği öğrenildi.


Bunun yanı sıra Rojin'in babası "O gece bana haber vermediler. Çocuk yurda gelmemişse neden bana haber vermediler? Ben onlardan şikayetçiyim." diyerek yurt yönetimine olan şikayetini dile getirdi.


Kaybolmadan 3 gün önce kızını kendisinin üniversiteye getirdiğini ve 2 gündür de okula gittiğini söyleyen Nizamettin Kabaiş, "Yurt yetkilileri polis karakoluna da geç haber vermişler. Dün 11.00 sıralarında onlara vermişler, bana da 11.45'te haber verdiler. Kızımın hiçbir sıkıntısı yoktu. Bizimle hiçbir sorunu yoktu. Buraya da yeni geldiği için yakın bir arkadaşı da yoktu. Van'a ilk geliyor. Oda arkadaşı da iki gündür gelmiş. O da demiş ki ben telefondan aramışım cevap vermemiş. Arama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar bir haber alamadık" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.