MEB okullardaki temizlik sorununu kabul etmedi, suçu belediyelerde aradı: 'Algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor'

MEB okullardaki temizlik sorununu kabul etmedi, suçu belediyelerde aradı: 'Algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor'
Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki temizlik sorunlarını kabul etmedi ve suçu bazı belediyelere yükleyerek algı operasyonu yapıldığını savundu.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki temizlik sorunlarına dair açıklama yaptı. Açıklamada "İşgücü Uyum Programı"nın bu yıl ilk kez uygulanmasından kaynaklı yeteri başvuru olmaması nedeniyle gecikmelere bağlı bazı sorunlar yaşadığı belirtildi.

Geçen yıl temizlik görevlilerine verilen 17 bin liralık asgari ücret bu dönem getirilen yeni sistemle değişti. Buna göre personelin İŞKUR bünyesindeki İşgücü Uyum Programı'ndan karşılanmasına karar verildi. Haftada üç gün ve azami 22,5 saat çalışma süresi öngörüldü. Ancak ücret ayda 8 bin 447 lira olunca yeterli personel bulunamadı.

Temizlik personelinin bulunamaması üzerine okullarda hijyen sorunu baş gösterdi. Temizlik personeli bulunamayan okullarda, okullar veliler ve öğrenciler tarafından temizlettirilmeye başlandı. Veliler tarafından gelen şikayetlere göre okullarda tüm sınıflar pislik içinde ve bu durum çocukların kolay bir şekilde hastalanmasına yol açıyor.

MEB'E GÖRE OKULLARDA TEMİZLİK SORUNU YOK

MEB ise "okullarda temizlik hizmetleri" konusunda kamuoyunu bilgilendirmek için açıklama yaptı. Açıklamada, "İşgücü Uyum Programı" kapsamında kadrolu temizlik personeline ilaveten yarı zamanlı 120 bin kontenjan ayrıldığı ancak programın bu yıl ilk kez uygulanmasından kaynaklı yeteri başvuru olmaması nedeniyle gecikmelere bağlı bazı sorunlar yaşandığı belirtildi.

Okullarda görevli temizlik personelinin sayısının önceki yıllara göre artırılarak 110 binden 143 bin 355'e çıkarıldığı ifade edilen açıklamada bazı belediyelerce, Türkiye genelinde "okullarda temizlik sorunu varmış gibi" gösterildiği kaydedildi.

Açıklamada "Bazı belediyelerce, Türkiye genelinde "okullarda temizlik sorunu varmış gibi" gösterilerek ihtiyaç veya talep olmadığı hâlde ve usullere aykırı bir biçimde okullarımıza temizlik personeli ve malzemesi gönderilmek suretiyle algı operasyonu yapılmaya çalışılmaktadır." denildi.

MEB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

meb1.png

scf.png

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.