Sahte Mehdi Mustafa Çabuk kimdir, hangi tarikattan? Mustafa Çabuk cemaati kim, kaç müridi var?

Sahte Mehdi Mustafa Çabuk kimdir, hangi tarikattan? Mustafa Çabuk cemaati kim, kaç müridi var?
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde yaklaşık 200 sözde müridiyle birlikte yaşayan ve kendisini 'mehdi' ilan eden Mustafa Çabuk, 15 müridiyle beraber gözaltına alınmıştı. Peki sahte mehdi Mustafa Çabuk kimdir, tutuklanma nedeni ne?

Sahte mehdi Mustafa Çabuk'un hayatı merak ediliyor. Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde yer alan Koç Termal'de yaklaşık 200 sözde müridiyle beraber yaşayan ve kendisini 'mehdi' ilan eden Mustafa Çabuk, 15 müridiyle beraber gözaltına alındı. Gelişmenin ardından Mustafa Çaabuk'un hayatı, memleketi ve tutuklanma nedeni merak edildi.

MUSTAFA ÇABUK KİMDİR?

Kendisine "mehdi" diyen Mustafa Çabuk, kendisini "ebul kasım muhammed mustafa" olarak tanıtmakta ve hilafet hareketinin finansmanı için bankaların kâfir kurumlar olduğunu öne sürmekte, ayrıca geriye ödenmemek üzere kredi çekilebileceğine de fetva vermekte.


Çabuk'un ismi daha önce Esra Erol programında da yer almıştı. Programa katılan Fatma, "7 aydır kızımı göremiyorum" dedi ve sahte Mehdi olduğunu iddia eden Mustafa Çabuk'un kızını kandırdığını ve alıkoyduğunu söylemişti.

SAHTE MEHDİ'NİN YANINA KAÇMIŞTI!


"Kızım Mevlüde sosyal medyadan Tiktok'ta gördüğü Mustafa Çabuk'un videoları görüp etkileniyor." diyen Fatma isimli kadın, "Kızım bizi onun yanına gitmemiz için bizi ikna etmeye çalışıyordu, belli bir süre sonra kızım evden kaçarak Çanakkale'nin bir köyünde olan Sahte Mehdi'nin yanına kaçtı." demişti.


Annesi Fatma'nın iddialarının sonrasında ise Mevlüde canlı yayına katılmış ve "Ben kaçmadın rızam ile buraya geldim dedi. Ailemi reddettim Hz.Mehdi aramızda ben ona bağlıyım burada İslam'ı öğreniyoruz" demişti.


Stüdyoda yaşanan kavga sonrası tartışmalara fazla dayanamayan Mevlüde "Benim açık resimlerimi izin vermeden nasıl paylaşırsınız sizi dava edeceğim" şeklinde konuşmuştu.

MUSTAFA ÇABUK HANGİ TARİKATTAN?

Bayramiç'in Külcüler köyünde bulunan yaklaşık 200 kişiden oluşan ve kendilerini 'Hilafeti Muhammediye Tarikatı' diye isimlendiren grup, 'mehdi' olarak kabul ettikleri Mustafa Çabuk'la beraber 18 ay önce kendilerini depremzede olarak gösterdi ve köyün yakınlarında yer alan Koç Termal ve Hilal Evleri'ni 2 yıllığına kiralamaya başladı.

Ardından termal tesislerde, sosyal medya üzerinden sözde tebliğ hesapları bulunan ve canlı yayınlarla 'Hz. Mehdi Ulusa Sesleniyor' programları yaptılar ve termal otelde “Mehdi'ye Bağlılık” töreni düzenlediler.


KAÇAK KAZI YAPTILAR

Bayramiç'e bağlı Külcüler köyünde bulunan tarikat üyeleri, 'mehdi' olarak kabul ettikleri Mustafa Çabuk'la beraber kazı yaptılar. Tarikat üyeleri ve sahte mehdi, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kaçak kazı yaparken gözaltına alındılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.