İnternet üzerinden evde iş imkanı veren sitelere dikkat edin!

İnternet üzerinden evde iş imkanı veren sitelere dikkat edin!
Birçok ev hanımı, öğrenci ya da ek gelir elde etmek isteyen kişiler evde otururken hem hobi edinmek hem de kendilerine gelir elde etmek adına internet üzerinde evde iş imkanı veren bazı internet sayfalarına iş başvurusu yapıyorlar.

Bu internet sayfalarından çoğu evde iş imkanı sağladıklarını öne sürüyorlar. Şirket görünümlü bu firmalar sizleri dolandırabilir. Yaptıkları şey şirket adı altında kişilerin T.C kimlik numaralarını alıp kendilerine banka hesabı açmak. 1-3 iş günü içerisinde seçtiğiniz iş örneğin anahtarlık paketleme vb. gibi ürünleri size kargo yoluyla göndereceklerini söylüyorlar fakat ürün gönderimi yapılmıyor ve mesaj attığını zaman bir geri dönüş almak yerine sizi engelliyorlar. Sizden herhangi bir para talep etmiyorlar. Para talep etmiyorlarsa dolandırıcılık bunun neresinde dediğinizi duyar gibiyim. Aslında tamda bu kısımda işlem başlıyor sizden para talep etmedikleri için güven sağlıyorlar ve dolasıyla kişisel verilerini güvenip veriyorsunuz. O noktada bu duruma kanıp kişisel bilgilerinizi bu kişilerle paylaşırsanız T.C kimlik numaranız ile adınıza borç çıkartma, şirket açma gibi bir sürü işlem yapabilirler.

Aşağıdaki gibi mesajlar alırsanız itibar etmeyin :

dolan.jpg

Kısacası resmi ve güvenilir bir internet sitesinden iş başvurusu yapmıyorsanız yaptığınız hiçbir iş başvurusuna itibar etmeyin. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınız an direk polis ile iletişime geçiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.