Sinan Ateş davasında Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş'ten ortak açıklama: 'Siyasi cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar'

Sinan Ateş davasında Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş'ten ortak açıklama: 'Siyasi cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar'
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesine ilişkin davanın üçüncü duruşmasında Kemal Kılıçdaroğlu ve Ayşe Ateş açıklamalarda bulundu.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte duruşmaya verilen arada basın mensuplarına açıklama yaptı.

Ayşe Ateş, duruşmada büyük bir kumpas tiyatrosu sergilendiğini söyleyerek, "Ezberletilmiş ifadelerle bu siyasi cinayeti adi bir cinayet davasına dönüştürmeye çalışıyorlar. Ülkü ocakları mensuplarının, taraftarlarının, yer yer MHP MYK üyeleri, genel başkan yardımcılarının söylemleriyle birebir örtüşen ifadeler veriyorlar bu suçlular. Bu tablo içler acısı. Yargılanan ne, yargılanan kim, ben bunu anlamış değilim. Bu kurulan kumpas bunların başına geçecek, geçirilecek. Devletle tanışacaklar, devletin adil yüzüyle herkes tanışacak. Hiç kimse yaptığı suç yanına kalacak zannetmesin. Sanki bu kadar insan tesadüfen bir araya gelmiş gibi bir izlenim oluşturmaya çalışıyorlar. Bir set çekmişler, o setin arkasına geçilmesin istiyorlar. Bu siyasi cinayetin siyasi ayağı ortaya çıkmasın istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne kumpas kurarlarsa kursunlar kurdukları her oyun, her alçaklık onların başına geçecek" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: SİYASİ BİR CİNAYET

Kılıçdaroğlu da mahkeme salonunda olay sanki siyasi bir olay değil, adi bir olaymış gibi bir algı yaratılmaya çalışıldığını kaydederek, "Olay siyasi bir olaydır, cinayet siyasi bir cinayettir. Rahmetli bir akademisyen, aynı zamanda bir siyasetçidir. Siyasi gerekçeler ile siyasi olaylarla kendisi katledilmiştir. Ama salonda gördüğümüz birbirleriyle anlaşan, neleri konuşacaklarını önceden planlayan bir yapıyla karşı karşıyayız. Hiç kimse endişe etmesin, bu davada adaleti gerçekleştirinceye kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.