Garip Dede Dergahı Cemevi'nde Atatürk büstüne çirkin saldırı: Gözaltına alındı

Garip Dede Dergahı Cemevi'nde Atatürk büstüne çirkin saldırı: Gözaltına alındı
İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede Dergahı Cemevi'nde Atatürk büstüne saldırı olayı gerçekleşti. Yaşanılanlara dair açıklama yapan Garip Dede Dergahı "Bu saldırı bir provakasyondur" dedi.

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede Dergahı Cemevi'nde abdest alıp namaz kılmak isteyen bir kişi görevlilerle tartıştıktan sonra Atatürk büstüne saldırdı. Şikayet üzerine şahıs gözaltına alındı.

Olay İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede Dergahı Cemevi'nde meydana geldi. İddiaya göre Garip Dede Dergahı Cemevi'ne giden bir kişi, abdest alıp namaz kılmak istedi.

Ancak namaz kılmak isteyen şahsa görevliler izin vermedi. Bunun üzerine ısrarlı davranışını sürdürmeye başlayan şahıs huzursuzluk çıkardı. Önce dergahın yaşam alanı içerisinde sağa sola saldırmaya başlayan kişi ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e büstüne çirkin saldırıda bulundu.

Atatürk büstüne zarar veren şahıs çevredeki vatandaşlar tarafından yakalandı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Atatürk büstüne zarar veren şahıs gözaltına alındı.

GARİP DEDE DERGAHI'NDAN AÇIKLAMA: BU SALDIRI PROVAKASYONDUR

Konuya dair açıklama Garip Dede Dergahı'ndan geldi. "Bu saldırı bir provakasyondur" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Garip Dede Dergahı Cemevi Alevi toplumunun inanç merkezidir. O kapıdan giren hiç kimseye, inancı, milliyeti sorulmaz. Alevimisin sünnimisin diye sorulmaz. Garip Dede, garipleri, fakiri fukarayı, hoşgörü, barış ve sevgi ile tüm toplumu eşitlikçi dengede tutarak her canı mihman kabul eder.

Bugün bilgisi, düşüncesi ve idelojisi kirli olan bir şahıs Cemevimize gelmiş, ısrarla namaz kılmak, abdest almak istemiş kısacası bir takım tahrik edici hareketlerde bulunmuştur.

Kirli fikirlerine bahane arayan bu karanlık zihniyetli şahısa, canlarımız tepki vermiş bunun üzerine bu şahıs dahada ileri giderek, Dergahımızın yaşam alanı içinde sağa sola saldırmış ve Atatürk büstüne zarar vermiştir. Bu iğrenç saldırıları kınıyoruz .

Alevi toplumunun düşünce, kanaat ve adaletin taşıyıcısı olan Cemevlerimizde sadece Aleviler Cem yapar, yeryüzündeki farklı farklı inançtaki insanların kendi ritüel ve ibadet şekillerini kendi inandıkları mekanlarda yapması samimiyettir diyoruz. Hiç kimse bir başkasına nasıl ibadet yapabileceğini dayatamaz.

Kendisi gidip benim gibi ibadet edeceksiniz diye tehdit edemez. Kimsenin kendi inancını bize dayatmasına asla izin vermeyiz.

Bu saldırı bir provakasyondur. Tüm canlarımızı bu konuda sağ duyuya çağırıyoruz.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.